Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jemný boršč)

Celý recept

Energie3 182 kJ / 761 kcal
Bílkoviny40,23 g
– z toho živočišné bílkoviny28,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,53 g
Tuky32,24 g
– nasycené19,39 g
– nenasycené12,17 g
–– mononenasycené7,60 g
–– polynenasycené4,58 g
––– omega 30,61 g
Vláknina18,62 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 623 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy69,06 g
– cukry49,06 g
––– laktóza15,26 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g zelí Zelí bílé čerstvé 100 g
100 g 100 g zelených fazolek Fazolky čerstvé 100 g
2 2 čerstvé papriky Paprika červená čerstvá 300 g
2 2 rajčata Rajče červené čerstvé 120 g
200 g 200 g cukety Cuketa čerstvá 200 g
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru Vývar hovězí 1500 ml
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
3 lžíce 3 lžíce strouhaného sýru Sýr kravský tvrdý 30% 45 g
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.