Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou)

Celý recept

Energie2 603 kJ / 622 kcal
Bílkoviny12,83 g
– z toho živočišné bílkoviny7,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,53 g
Tuky39,23 g
– nasycené13,86 g
– nenasycené24,38 g
–– mononenasycené19,41 g
–– polynenasycené4,96 g
––– omega 30,42 g
Vláknina21,56 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,60 g
Sacharidy48,35 g
– cukry35,62 g
––– laktóza3,80 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 červené cibule (nebo šalotky) Cibule červená čerstvá 276 g
6-8 6-8 paprik Paprika bílá čerstvá
2 PL 2 PL olivového oleje Olej olivový 22 ml
250 g 250 g sterilovaných rajčat Rajče červené sterilované 250 g
800-1000 ml 800-1000 ml vývaru slepičího nebo zeleninového Vývar slepičí 900 ml
1-2 1-2 bobkové listy Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
čerstvý mletý pepř Pepř černý mletý
trocha trocha pískového cukru Cukr bílý
několik několik stonků petrželky Petržel nať čerstvá
několik několik stonků bazalky nebo jiných bylinek Bazalka čerstvá
4 PL 4 PL zakysané krémovité smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
tymián (čerstvý nebo sušený) Tymián sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.