Nutriční hodnoty (Koláč s jablíčky a marcipánovým krémem)
Celý recept
Energie | 20 110 kJ / 4 806 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,75 g |
Tuky | 239,17 g |
– nasycené | 98,86 g |
– nenasycené | 124,68 g |
–– mononenasycené | 84,10 g |
–– polynenasycené | 40,58 g |
––– omega 3 | 1,18 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 388 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 553,39 g |
– cukry | 346,90 g |
––– laktóza | 10,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
lžička lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 3.5 ml |
5 5 středně velkých jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
lžička lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
250 g 250 g husté kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
150 g 150 g marcipánu | Marcipán | 150 g |
80 g 80 g mandlových lupínků | Mandle loupané | 80 g |