Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (PANENKA)

Celý recept

Energie17 132 kJ / 4 095 kcal
Bílkoviny117,59 g
– z toho živočišné bílkoviny57,11 g
– z toho rostlinné bílkoviny60,48 g
Tuky90,30 g
– nasycené19,48 g
– nenasycené58,55 g
–– mononenasycené11,13 g
–– polynenasycené47,42 g
––– omega 37,66 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 79 mg
Sodík 860 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy692,74 g
– cukry259,62 g
––– laktóza53,72 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 bílků vyšlehat a pak přidávat Vaječný bílek 198 g
22 dkg 22 dkg krupice cukr Krupice pšeničná hrubá 220 g
potom postupně (6 žloutků použít z výše uvedených vajec) Vaječný žloutek
22 dkg 22 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 220 g
10 dkg 10 dkg mletých ořechů Vlašské ořechy mleté 100 g
6 lžíc 6 lžíc horké vody Voda 108 ml
1 l 1 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 1000 ml
3 3 vanilkové pudinky Puding v prášku 120 g
2 2 vanilkové cukry Cukr vanilkový
2 2 másla Máslo kravské 2 g
1 1 héra Margarín
cukr dle chuti Cukr bílý
Do mléka dáme pudinky vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink vyšleháme máslo a tuk hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme nakonec Puding v prášku
rum Rum
20 dkg 20 dkg mletý cukr Cukr bílý 200 g
10 dkg 10 dkg sušené plnotučné mléko Mléko kravské plnotučné 3,5% 100 ml
vodu (ale opatrně aby byl tvárný skoro jak plastelina) Voda

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.