Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku)

Celý recept

Energie9 749 kJ / 2 330 kcal
Bílkoviny238,65 g
– z toho živočišné bílkoviny226,63 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,02 g
Tuky105,67 g
– nasycené22,70 g
– nenasycené56,67 g
–– mononenasycené42,69 g
–– polynenasycené13,98 g
––– omega 31,39 g
Vláknina25,76 g
Cholesterol 3,18 g
Sodík 5,07 g
Sůl13,95 g
Sacharidy102,90 g
– cukry7,28 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vepřových jater Játra vepřová 1000 g
cca 20-25 dkg cca 20-25 dkg česnekového boku (nakrájeného na tenké plátky) Vepřový bok uzený 225 g
drcený barevný pepř Pepř barevný
plnotučná hořčice Hořčice plnotučná
čerstvá zelená petrželka - lístky lístky i se stonkem Petržel nať čerstvá
1 lžíci 1 lžíci oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky Česnek čerstvý 14 g
5 plátků 5 plátků česnekového boku nakrájeného na drobné nudličky Vepřový bok uzený
3 lžíce 3 lžíce worcesterové omáčky Worcestrová omáčka 45 ml
2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky Sójová omáčka Tamari 30 ml
2 2 prolisované stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
plátek plátek másla 1 cm silný Máslo kravské
voda na podlití Voda
sůl na dochucení Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.