Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šlehačkový koláč s jablky)

Celý recept

1 plech

Energie23 261 kJ / 5 560 kcal
Bílkoviny94,74 g
– z toho živočišné bílkoviny32,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny62,00 g
Tuky187,41 g
– nasycené110,23 g
– nenasycené64,52 g
–– mononenasycené55,07 g
–– polynenasycené9,45 g
––– omega 31,27 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 524 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy858,00 g
– cukry416,97 g
––– laktóza8,30 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1 hrnek 1 hrnek cukru Cukr bílý 250 g
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
mléko (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5%
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
0,5 kg 0,5 kg strouhaných jablek (i více) Jablko čerstvé 500 g
mletá skořice Skořice ceylonská mletá
cukr (podle chuti) Cukr bílý
100 g 100 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 100 g
100 g 100 g másla (nebo Hery) Máslo kravské 100 g
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.