Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kroupové "rizoto")

Celý recept

4 porce

Energie10 726 kJ / 2 564 kcal
Bílkoviny149,51 g
– z toho živočišné bílkoviny102,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,01 g
Tuky44,68 g
– nasycené17,12 g
– nenasycené23,57 g
–– mononenasycené12,47 g
–– polynenasycené11,10 g
––– omega 30,54 g
Vláknina47,09 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 6,85 g
Sůl16,60 g
Sacharidy336,95 g
– cukry26,22 g
––– laktóza3,80 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 hrnku 1,5 hrnku krup Kroupy ječné 375 g
8 8 hnědých žampionů Žampion čerstvý
1 hrnek 1 hrnek hrášku Hrášek zelený 250 g
2 dl 2 dl bílého vína Víno bílé suché 200 ml
300 g 300 g uzeného masa (zhruba) Vepřová plec uzená 300 g
4 4 šalotky Šalotka čerstvá
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 hrnek 1 hrnek pokrájené směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel) Mrkev čerstvá
bobkový list Bobkový list sušený
nové koření Nové koření
2 lžičky 2 lžičky domácí podravky Kořenící směs sypká 10 g
4 lžíce 4 lžíce smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 lžička 1 lžička feferonkové pasty Pasta papriková
100 g 100 g sušené šunky (nebo slaniny) Pršut 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.