Nutriční hodnoty (Jablečný štrúdl od tety Květy)
Celý recept
Energie | 13 625 kJ / 3 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,00 g |
Tuky | 164,16 g |
– nasycené | 40,97 g |
– nenasycené | 116,65 g |
–– mononenasycené | 78,30 g |
–– polynenasycené | 38,35 g |
––– omega 3 | 2,73 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 377,30 g |
– cukry | 78,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
150 g 150 g Hery | Margarín | 150 g |
100 g 100 g ztuženého tuku (např. Omega) | Margarín | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
10 lžic 10 lžic studené vody | Voda | 180 ml |
5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
rozinky nebo brusinky naložené v rumu | Rozinky | |
hrst hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
cca lžíce lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
skořicový cukr | Cukr skořicový | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový |