Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionová polévka)

Celý recept

4 porce

Energie1 353 kJ / 323 kcal
Bílkoviny2,80 g
– z toho živočišné bílkoviny2,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky33,00 g
– nasycené8,60 g
– nenasycené22,88 g
–– mononenasycené16,86 g
–– polynenasycené6,02 g
––– omega 31,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy3,80 g
– cukry3,80 g
––– laktóza3,80 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
10 10 žampionů Žampion čerstvý
5 5 jarních cibulek (nebo jedna menší cibule) Cibulka jarní čerstvá
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
sůl Sůl mořská
1 špetka 1 špetka mletého bílého pepře Pepř bílý
100 ml 100 ml sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
zeleninový vývar Vývar zeleninový
trochu trochu mléka (nebo vody) Mléko kravské polotučné 1,5%
hladká mouka na zahuštění Mouka pšeničná hladká
trochu trochu zakysané smetany na ozdobu (nemusí být) Smetana kravská zakysaná 12%
pažitka Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.