Nutriční hodnoty (Žampionová polévka)
Celý recept
4 porce
Energie | 1 353 kJ / 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 33,00 g |
– nasycené | 8,60 g |
– nenasycené | 22,88 g |
–– mononenasycené | 16,86 g |
–– polynenasycené | 6,02 g |
––– omega 3 | 1,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,80 g |
– cukry | 3,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10 10 žampionů | Žampion čerstvý | |
5 5 jarních cibulek (nebo jedna menší cibule) | Cibulka jarní čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1 špetka 1 špetka mletého bílého pepře | Pepř bílý | |
100 ml 100 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
trochu trochu mléka (nebo vody) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
trochu trochu zakysané smetany na ozdobu (nemusí být) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
pažitka | Pažitka čerstvá |