Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rajská polévka se špeclemi)

Celý recept

4 porce

Energie9 267 kJ / 2 215 kcal
Bílkoviny61,14 g
– z toho živočišné bílkoviny15,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny46,00 g
Tuky74,20 g
– nasycené41,89 g
– nenasycené28,18 g
–– mononenasycené21,16 g
–– polynenasycené7,02 g
––– omega 30,80 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,21 g
Sacharidy319,62 g
– cukry26,52 g
––– laktóza0,52 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
120 g 120 g rajčatového protlaku Protlak rajčatový 120 g
cukr krupice (dle chuti, kyselosti protlaku) Cukr bílý
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
5 kuliček 5 kuliček celého pepře Pepř černý
tymián (nebo skořice, hřebíček, co kdo je zvyklý přidávat do rajské) Tymián sušený
800-1000 ml 800-1000 ml vývaru Vývar masový 900 ml
sůl Sůl mořská
300 g 300 g uvařených špeclí (koupené nebo domácí) Noky 300 g
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
sůl dle chuti Sůl mořská
25 g 25 g rozpuštěného másla Máslo kravské 25 g
200 ml 200 ml vody nebo mléka (dle hustoty těsta) Voda 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.