Nutriční hodnoty (Dýňovo-cizrnová polévka)
Celý recept
Energie | 3 312 kJ / 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,65 g |
Tuky | 23,51 g |
– nasycené | 2,24 g |
– nenasycené | 21,79 g |
–– mononenasycené | 14,42 g |
–– polynenasycené | 7,37 g |
––– omega 3 | 1,80 g |
Vláknina | 127,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 5,60 g |
Sacharidy | 65,53 g |
– cukry | 13,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
400 g 400 g sterilované cizrny | Cizrna ve slaném nálevu | 400 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
špetka špetka římského kmínu | Římský kmín mletý | |
špetka špetka tymiánu (nebo větvička čerstvého) | Tymián sušený | |
1 lžička 1 lžička zázvoru (čerstvého nebo sušeného) | Zázvor sušený | 7 g |
1 lžička 1 lžička sušeného česneku (nebo rozmačkaný stroužek) | Česnek sušený | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
asi 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
dýňový olej | Olej dýňový | |
zakysaná smetana (není nutná) | Smetana kravská zakysaná 12% |