Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňovo-cizrnová polévka)

Celý recept

Energie3 312 kJ / 792 kcal
Bílkoviny17,65 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,65 g
Tuky23,51 g
– nasycené2,24 g
– nenasycené21,79 g
–– mononenasycené14,42 g
–– polynenasycené7,37 g
––– omega 31,80 g
Vláknina127,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,63 g
Sůl5,60 g
Sacharidy65,53 g
– cukry13,30 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 dýně hokaido Dýně Hokkaidó čerstvá
400 g 400 g sterilované cizrny Cizrna ve slaném nálevu 400 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
špetka špetka římského kmínu Římský kmín mletý
špetka špetka tymiánu (nebo větvička čerstvého) Tymián sušený
1 lžička 1 lžička zázvoru (čerstvého nebo sušeného) Zázvor sušený 7 g
1 lžička 1 lžička sušeného česneku (nebo rozmačkaný stroužek) Česnek sušený 5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
asi 1 litr 1 litr zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
dýňový olej Olej dýňový
zakysaná smetana (není nutná) Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.