Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hrášková polévka)

Celý recept

Energie4 526 kJ / 1 082 kcal
Bílkoviny62,30 g
– z toho živočišné bílkoviny20,63 g
– z toho rostlinné bílkoviny41,67 g
Tuky29,48 g
– nasycené9,94 g
– nenasycené20,06 g
–– mononenasycené12,55 g
–– polynenasycené7,52 g
––– omega 31,00 g
Vláknina65,68 g
Cholesterol 103 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,21 g
Sacharidy109,76 g
– cukry38,80 g
––– laktóza0,75 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 malá mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 pórek Pórek čerstvý
1 1 menší celer Celer bulva čerstvá 540 g
2 lžíce 2 lžíce zelené petrželky Petržel nať čerstvá 30 g
1 1 brambora Brambor zimní 50 g
100 g 100 g šunky Šunka vepřová vařená 100 g
500 g 500 g čerstvého hrášku Hrášek zelený 500 g
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
2 lžíce 2 lžíce smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 30 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
špetka špetka pepře Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.