Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka na způsob bramboračky)

Celý recept

4 porce

Energie2 084 kJ / 498 kcal
Bílkoviny7,35 g
– z toho živočišné bílkoviny0,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,07 g
Tuky33,96 g
– nasycené21,66 g
– nenasycené11,69 g
–– mononenasycené10,57 g
–– polynenasycené1,13 g
––– omega 30,12 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy33,07 g
– cukry11,31 g
––– laktóza0,32 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g dýně Dýně čerstvá 300 g
80 g 80 g mrkve Mrkev čerstvá 80 g
100 g 100 g celeru Celer bulva čerstvá 100 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
1 hrst 1 hrst sušených hub Houby sušené směs
1 1 plnější lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
drcený kmín Kmín mletý
vývar (dle potřeby) Vývar masový
celerová nať (nebo majoránka) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.