Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makový závin ze špaldové mouky)

Celý recept

Energie10 794 kJ / 2 580 kcal
Bílkoviny56,05 g
– z toho živočišné bílkoviny4,55 g
– z toho rostlinné bílkoviny51,50 g
Tuky156,50 g
– nasycené74,40 g
– nenasycené71,00 g
–– mononenasycené40,60 g
–– polynenasycené30,40 g
––– omega 31,20 g
Vláknina41,00 g
Cholesterol 328 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy216,28 g
– cukry54,28 g
––– laktóza5,40 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g špaldové mouky Mouka špaldová hrubá 200 g
200 ml 200 ml šlehačky Šlehačka 35% 200 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
100 g 100 g mletého máku Mák modrý mletý 100 g
3 lžíce 3 lžíce hnědého cukru Cukr třtinový 45 g
švestky, višně nebo rybíz - dle možnosti a chuti (ovoce může být čerstvé, mražené nebo kompotované) Višně čerstvé
může se přidat vanilkový cukr Cukr vanilkový
50 g 50 g másla na potírání Máslo kravské 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.