Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Brambory s vejci v hořčičné omáčce)

Celý recept

5 porcí

Energie5 891 kJ / 1 408 kcal
Bílkoviny57,45 g
– z toho živočišné bílkoviny42,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,45 g
Tuky73,09 g
– nasycené26,91 g
– nenasycené34,89 g
–– mononenasycené27,56 g
–– polynenasycené7,33 g
––– omega 31,01 g
Vláknina17,57 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,25 g
Sacharidy122,48 g
– cukry14,16 g
––– laktóza3,96 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g brambor Brambor zimní 500 g
4-5 4-5 vajec (uvařených natvrdo) Vejce slepičí 315 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (vrchovaté) Mouka pšeničná hladká 20 g
2 lžíce 2 lžíce hrubozrnné hořčice Hořčice hrubozrnná 30 g
1 lžička 1 lžička pikantní hořčice Hořčice dijonská 5 g
500-600 ml 500-600 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 550 ml
100 ml 100 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.