Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hruškové nebo jablkové poháry s tvarohem a perníčky)

Celý recept

4 kusy

Energie4 047 kJ / 967 kcal
Bílkoviny4,64 g
– z toho živočišné bílkoviny3,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,04 g
Tuky45,63 g
– nasycené30,10 g
– nenasycené13,73 g
–– mononenasycené12,06 g
–– polynenasycené1,66 g
––– omega 30,53 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy130,77 g
– cukry123,32 g
––– laktóza4,50 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g oloupaných hrušek bez jadřinců (nebo jablek) Hruška čerstvá 250 g
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml
40-50 g 40-50 g krupicového cukru Cukr bílý 45 g
malý kousek kousek celé skořice (možno vynechat) Skořice ceylonská
70 ml 70 ml vody Voda 70 ml
140 g 140 g perníčků s cukrovou polevou 140
250 250 g měkkého tvarohu z vaničky Tvaroh polotučný
50 g 50 g moučkového cukru (podle chuti) Cukr bílý 50 g
150 ml 150 ml smetany na šlehání 33% (nebo Rama krémová na šlehání 19%) Smetana kravská sladká 30% 150 ml
1 špetka 1 špetka mleté skořice Skořice ceylonská mletá
ovoce Jahody čerstvé
máta Máta peprná list čerstvá
cukrářské zdobení Cukrářské zdobení

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.