Nutriční hodnoty (Jazyk na smetaně s nivou)
Celý recept
4
Energie | 5 693 kJ / 1 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,92 g |
Tuky | 124,27 g |
– nasycené | 67,18 g |
– nenasycené | 54,68 g |
–– mononenasycené | 46,67 g |
–– polynenasycené | 8,02 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 195 mg |
Sodík | 2,69 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 36,01 g |
– cukry | 15,89 g |
––– laktóza | 8,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
100 g 100 g anglické slaniny (nemusí být) | Anglická slanina | 100 g |
100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
100 ml 100 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
300-400 ml 300-400 ml vývaru z vařeného jazyka | Vývar hovězí | 350 ml |
1 lžíce 1 lžíce rybízové marmelády (nebo višňové) | Marmeláda z červeného rybízu | 15 g |
50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky oregana | Oregano sušené | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 2.5 g |
špetka špetka pepře | Pepř černý | |
cca 1 lžíce 1 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl (není moc třeba, Niva je slaná) | Niva 50% t. v s. |