Nutriční hodnoty (Bramborový salát na přání)
Celý recept
Energie | 22 315 kJ / 5 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 87,79 g |
Tuky | 187,42 g |
– nasycené | 88,77 g |
– nenasycené | 91,93 g |
–– mononenasycené | 76,57 g |
–– polynenasycené | 15,37 g |
––– omega 3 | 0,73 g |
Vláknina | 114,61 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 7,17 g |
Sůl | 16,65 g |
Sacharidy | 720,10 g |
– cukry | 83,48 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-5 kg 3-5 kg brambor | Brambor zimní | 4000 g |
20 dkg 20 dkg oravské slaniny | Špek | 200 g |
1 1 červená nebo bílá cibule | ||
3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
sterilovaný hrášek | Hrášek zelený sterilovaný | |
1 sklenička 1 sklenička Moravanky (nebo Kunovjanky) | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
2 lžíce 2 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice | ||
1 1 majonéza | Majonéza | |
1 1 tatarka (440 ml) | Tatarská omáčka | |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany - 16 % | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
20 dkg 20 dkg šunky (nebo šunkového salámu) | Šunka vepřová vařená | 200 g |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | 30 g |