Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem)

Celý recept

1

Energie18 507 kJ / 4 423 kcal
Bílkoviny105,68 g
– z toho živočišné bílkoviny44,03 g
– z toho rostlinné bílkoviny61,65 g
Tuky248,48 g
– nasycené37,49 g
– nenasycené198,68 g
–– mononenasycené153,53 g
–– polynenasycené45,15 g
––– omega 30,06 g
Vláknina36,82 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 498 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy422,69 g
– cukry332,55 g
––– laktóza23,33 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 větší vejce Vejce slepičí 140 g
4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru Cukr bílý 100 g
4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 44 g
malá špetka špetka (mezi 2 prsty) soli Sůl mořská
1 1 šlehačka Rama Cremefine Rostlinná šlehačka
500 g 500 g hustého bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 500 ml
1 1 želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker) Ztužovač želatinový
moučkový cukr podle chuti (ale ani nemusí být) Cukr bílý
250 g 250 g mletých oříšků (měla jsem lískové) Lískový ořech 250 g
250 - 300 g 250 - 300 g marcipánu (nejlépe pravého) Marcipán 275 g
100 g 100 g kvalitní hořké čokolády (čokoládová modelovací hmota) Čokoláda hořká 40% 100 g
2 lžíce 2 lžíce kukuřičného nebo pšeničného sirupu nebo tekutého medu
olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.