Den domácích sušenek
Připravit a upéct si doma ty nejlepší křehké sušenky zvládne opravdu každý, snad proto je tato sladká dobrota všemi tak oblíbená. Každá rodina má… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravit a upéct si doma ty nejlepší křehké sušenky zvládne opravdu každý, snad proto je tato sladká dobrota všemi tak oblíbená. Každá rodina má… Číst dál
S objevením kávy je spojeno mnoho mýtů a pověstí. Do Evropy se dostala díky benátským kupcům na přelomu 16. a 17. století. První kavárna na našem… Číst dál
Dýně obecná (tykev obecná) je jednou z hlavních kulturních plodin, pochází ze Střední Ameriky a nabízí širokou škálu možností, jak ji využít beze… Číst dál
Tacos je velmi rychle připravené jídlo, nezabere mnoho času, perfektně chutná a pokaždé pořádně zasytí. Recept na tacos není přesně daný, každé tacos… Číst dál
Historie vodky sahá až do 13. století, tehdy se ale používala spíše jako léčebný prostředek či desinfekce. Teprve v 15. století začala být využívána… Číst dál
V Číně se nudle jedly už za dynastie Chan 200 let př. n. l., a postupně se rozšířily do celého světa. A když v roce 1958 japonský podnikatel Momofuku… Číst dál
Název frappé pochází z francouzštiny a překládá se jako “ledový” nebo “mrazivý”. Tento nápoj vznikl v Řecku v roce 1957 na mezinárodním veletrhu v… Číst dál
Není se co divit, že jsou tak oblíbené – tenké, křupavé, máčené v čokoládě v sobě snoubí slanou i sladkou chuť, a to je ve výsledku velmi příjemné.… Číst dál
Pirohy (polsky pierogi) jsou nekynuté taštičky či knedlíčky, které se nejčastěji připravují v Polsku, na Slovensku, Ukrajině či v Rusku. Receptů je… Číst dál
Vedle běžných sýrových kultur se na výrobě oblíbených plísňových sýrů nezastupitelně podílí ušlechtilé plísňové kultury, nejčastěji z rodu… Číst dál
Zdobené dorty se postupem času staly tak žádanými, že se žádná svatba ani oslava narozenin bez nich neobejde. Dort totiž splňuje dva důležité úkoly… Číst dál
Kolébkou pizzy je jednoznačně Itálie, její kořeny ale sahají až ke starým Egypťanům. Ti ji však připravovali spíše jako chlebovou placku, doplněnou… Číst dál
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Kouzlo poctivého vývaru: Chce to vhodné maso i kosti, málo mrkve a nešidit dobu přípravy
Jídelní rozmary slavných: Leonardo da Vinci zapisoval, co jedl, míchal si koktejl s růžemi a nikdy neodolal vydatné polévce minestrone
Andělské slzy: Sladký tvarohový koláč je neskutečně vláčný a jemný, nadýchaný sněhový povrch zdobí vysrážené „slzy“ z karamelu