Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulinářský slovník

Všechna slova podle abecedy

Vafle

Vafle jsou pochoutkou původem z Belgie a Francie. Dají se připravit jak z kynutého těsta, tak i z… Číst dál

Vafle

Vajahit

Vajahit je výrobek na bázi sójové bílkoviny, škrobu, syrovátky a kukuřičné mouky. Má dobrou… Číst dál

Vaječná sedlina

Vaječná sedlina je ve skutečnosti vařená vaječná hmota. Neprávem opomíjená a výborná vložka do… Číst dál

Vanilovník plocholistý

Vanilovník plocholistý, též vanilka plocholistá nebo vanilka pravá, je lianovitá orchidej, z čeledi… Číst dál

Vanilovník plocholistý

Vánočka

Vánočka je sladký druh pečiva z kynutého, ale někdy i jiného těsta, který nechybí na žádném… Číst dál

Vánočka

Vavřín vznešený

Rod vavřínu zahrnuje tři druhy, jsou to stromy rostoucí ve Středomoří. Vavřín vznešený je známý pod… Číst dál

Vavřín vznešený

Vdolek

Vdolky jsou jídlo z řidšího a lehčího kynutého těsta. Mohou se smažit, péci v troubě, zdobí se… Číst dál

Vdolek

Vejce slepičí

Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a živin. Už to, že v něm může vzniknout a… Číst dál

Vejce slepičí

Vejmrda

Vejmrda je směs křenu a jablek, viz Jablečný křen. Číst dál

Vejmrda

Veka

Veka patří k bílému pečivu, peče se z pšeničné mouky, je oválného tvaru a nadýchaná. Nakrájená na… Číst dál

Veka

Velouté

Velouté (veluté) je základní světlá omáčka, v níž se jíška (na rozdíl od bešamelu místo mléka)… Číst dál

Věneček

Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál

Věneček

Vepřová hlava

Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová panenka

Panenská svíčková, panenka či filet patří k nejcenějším, ale také nejdražším částem masa. Vyznačuje… Číst dál

Vepřová panenka

Vepřové karé

Vepřové karé je vepřová pečeně bez kosti. Vepřová pečeně s kostí je kotleta. V tomto se tyto části… Číst dál

Vepřové karé

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Vídeňská káva

Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál

Vídeňská káva

Vídeňský bramborový salát

Tento salát se od klasického liší tím, že v něm není majonéza. Do zálivky se dává vývar, olej, ocet… Číst dál

Vídeňský bramborový salát

1 2

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více