Česnekové trojhránky s postupem
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto trojhránků ideální pohoštění.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 23 612 kJ / 5 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,27 g |
Tuky | 280,46 g |
Vláknina | 44,12 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 6,55 g |
Sůl | 16,25 g |
Sacharidy | 652,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto je s přidáním brambor hezky vláčné a dobré, pěkně se s ním pracuje. Po upečení odlamujeme jednotlivé dílky, nalijeme si dobré vínko nebo pivečko, pustíme si hezkou písničku, např. Sám s nohami na stole a užíváme si hezký víkend. Přeji dobré pochutnání.
P.S. Jsem si vědoma, že tento recept tady v jednom provedení už je, ale přidala jsem osvědčené těsto a fotopostup pro začínající kuchařky. Střih nůžkami se mi osvědčil mnohem více než krájení nožem, protože nakynuté těsto se prostřihnutím shora nepomačká.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 9. 2016 11:59
Dobrý den,
myslíte, že by to šlo i z lístkového těsta? Třeba bych nedala do náplně tolik tuku, to těsto je tučné dost.
Děkuji
myslíte, že by to šlo i z lístkového těsta? Třeba bych nedala do náplně tolik tuku, to těsto je tučné dost.
Děkuji
14. 4. 2016 09:17
Bibinka: Jani, právě je jdu "vinout" a vidím Tvůj komentář, jsem ráda, že trojhránky chutnaly
23. 3. 2016 14:54
yanull: Jaňulko, dnes jsem je udělala a dokonce poprvé a mizí rychlostí blesku, tak jsou dobré Dávám ti 19.bod
18. 3. 2012 20:43
Moc dobré a chutné těsto, i druhý den krásně vláčné, posílám bodík
1. 1. 2012 17:34
právě sem je dopekla a sou dobré
24. 7. 2010 19:15
dnes jsem pekla podruhé a už z fulldávky,jsou mňamosní a s dovolením ještě přidám neumělé foto
24. 7. 2010 19:08
No to je moc pěkné,já nejsem na to motání moc šikovná,budu se muset víc snažit.Nádhera
17. 6. 2010 11:39
To je skvost od šikovné kuchařky..........
15. 5. 2010 13:15
Tak hotovo,upečenodělala jsem z 1/2 dávky a pracovala za mě pekárnas těstem se velice dobře pracuje,úžasně to voní i chutná,všem vřele doporučujiurčitě si to zopáknu,ale teď už z celé dávkyvýborné dovolila jsem si přidat foto..jsem fotonováček
16. 2. 2010 09:53
Jani.::super ,to je mňamka,brala jsem to na oslavu a chutnalo všem a naše děti se mohly utlouct a pošťuchovaly se kdo bude pomáhat.Opravdu vynikající. Ten česnek tomu dal šmrnc a co mi zbylo,tak jsem s tím ještě pomazala po vrchu.Přidávám fotečku,doufám,že neva.
6. 2. 2010 18:04
Děvčata, děkuji pěkně za bodíčky a pochvaly. Jani, dívala jsem se na ten odkaz, co jsi tu uvedla, ale i když to vypadá podobně, já jakmile zamotám ty záviny a pak do nich pouze střihnu, tak už s nimi nedělám vůbec nic. Takto se rozevřou tím pečením, kdežto cathleen ty dílky ještě rozkládá na jednotlivé strany. Já Ti to ještě napíši takto: máš závin, vezmi ty nůžky, rozevři je a jako kdybys je nad ním chtěla postavit na špičky. Závin leží mezi nimi, ano? A pak je jen nadzvedneš a cvakneš, to je vše
6. 2. 2010 15:42
To je velmi efektní a přitom celkem jednoduše udělané. +
6. 2. 2010 11:36
Jani, je to nějak podobé, jak to tady vysvětluje Cathleen?http://www.toprecepty.cz/recept/8153-psenicne-klas.... To jsem celkem pochopila. To jsou tak krásné věci, já u toho vždycky sedím a všechny vás obdivuji a nadávám si, jaký jsem debil. Ale Cathleen to tam popisuje i pro ty "mdlého rozumu", díky Bohu!
6. 2. 2010 09:12
Janička, veľmi krásne a veľmi dobré, vlastne dokonalé!
Ja to krájam na plechu takou špachtľou z umelej hmoty, nožom to ide naozaj veľmi zle...takže prekrojím až k plechu...(špachtlička bola priložená k mrazničke na odstraňovanie ľadu, ale zíde sa na všeličo napr. aj zoškrabovanie zvyškov cesta z dosky a pod.)
Želám pekný víkend! +
Ja to krájam na plechu takou špachtľou z umelej hmoty, nožom to ide naozaj veľmi zle...takže prekrojím až k plechu...(špachtlička bola priložená k mrazničke na odstraňovanie ľadu, ale zíde sa na všeličo napr. aj zoškrabovanie zvyškov cesta z dosky a pod.)
Želám pekný víkend! +
6. 2. 2010 08:52
Jani to musím někdy zkusit, vypadá to k nakousnutí, to stříhání znám ,dělám ořechové rolky a tako je nastříhávám.Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 19 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 19 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 21 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 8 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 8 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 8 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 8 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 9 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 9 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý? Na výběr je mnoho variant, od vody až po med
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: sláné trojhránky bramborové trojhránky česnekový závin česnekový cop slané jugoslávské trojhránky česnekové copy kynuté trojhránky kynutý česnekový cop cesnakove trojhranky slané kynuté trojhránky kynute trojhranky s cesnekem slané pečivo česnekové trojhranky česnekový trojhránek kynuté česnekové kynuté slané trojhránky česnekové trohránky trojhránky recept jednoduche slane pecivo trojhránky jugoslasvske sneky
Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, vegeta, droždí, cukr, mléko, sádlo, olej, česnek, máslo, sůl, sýr strouhaný, klobása, párky, olej, semínka sezamová, kmín drcený,
Česnekové trojhránky s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZz4
18 názorů