Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka ze škvarků

Připravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma, a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i tak jednoduchá věc skvělý labužnický zážitek.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

25. 2. 2008 11:00

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie9 794 kJ / 2 341 kcal
Bílkoviny51,04 g
Tuky227,19 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,77 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anutka

11. 6. 2023 13:04

Hořčice dávám jen 1 lžíci, ale strouhnu 1-2 větší nakládané okurky a přidám ještě 1-2 stroužky jemně utřeného česneku. Trošku pepře,dosolit, promíchat a rovnou na chleba 😋

Afterduft

6. 12. 2014 02:51

No než jsem došel od počítače do kuchyně (asi 7metrů) tak jsem ten recept zapoměl a dal do kutru ještě teplé škvarky, lžičku hořtice, kyselou okurku, přiměřeně osolil a lehce rozmixoval. Na lince byl ještě zbytek bramborové kaše od oběda tak jsem trochu díla nandal na tu brkaši :-O :-p. Co dodat? Doporučuji! Omlouvám se autorovi původního receptu, že jsem odbočil od jeho receptu, určitě příště nebudu línej uvařit to vejce a tu jeho pomazánku vyrobím. čus

radekmaty

28. 5. 2014 18:46

supr jednoduchý a dobrý jen tak dál:-p:yes::yes:

dexulka

14. 3. 2014 20:24

Vaclav Fronek:hořčici jsem vynechala spíš kvůli malému synovi ;-)ale i tak nám moc chutnalo :-p Na nějakou party k pivu bych ji určitě použila ;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

6. 3. 2014 11:25

dexulka:Rozumným množstvím hořčice nic nezkazíš. Raději mám naší žlutou obi. Je to velmi dobré a navozuje experimentování a večeře je zachráněna a přátele pohoštěním neurazíš nejsou li hogo-fogo. +bud 10
Ještě doporučuji je li to možné do škvarků použít i malou či velkou vepřovou konzervu /podle množství škvarků/ , pak je to už luxus a žravý, žravý a dobrý.

dexulka

5. 3. 2014 14:25

V lednici troška škvarků,v troubě chlebík,tak co udělat pomazánku :-) Dělala jsem bez hořčice,trošku naředila lákem z okurek a nakrájela na drobno okurku a červenou cibuli.Moc dobrá pomazánka a s čerstvým domácím chlebem (www.toprecepty.cz/recept/38500-syrovatkovy-celozrnny-chleba/) jedna báseň :-p Posílám bodík i foto :yes:

Blaňulka

28. 10. 2011 18:47

Tuhle pomazánku již dělám hodně dlouho a všem moc chutná takže přidávám taky bodík a s okurkou je fakt ještě lepší;-)http://www.toprecepty.cz/recept/1002-pomazanka-ze-...

Hambro Hambro

18. 7. 2011 22:08

Výborná pomazánka. :yes:

ivulinka ivulinka

13. 2. 2010 17:43

Tahle pomazánka si jistě zaslouží i bodík ode mě:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2009 10:55

Taková super pomazánka a bez bodíků? Musela jsem hned napravit!:-O:yes:

Rena

29. 8. 2009 18:54

škvarkovka je super,já přidávám ještě nadrobno nakrájenou kyselou okurku:-))

Jikotka Jikotka

12. 7. 2009 18:04

Tak mš HankaPu předběhla ;-(;-(;-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomazanka ze škvarek mleté škvarky mleté škvarky co se škvarkama škvarková pomazánka zavařená recepty ze škvarek pomazánky ze škvarek co ze škvarek jak uchovat mleté škvarky pomazánka z škvarek vyroba skvarkove pomazanky zavařování škvarek masové škvarky jak uchovat skvarkovou pomazanku recept na mleté škvarky recepty-skvarky skvarek pomazánka zeškvarků pomazanka se škvarek pomazanka se škvarkama

Suroviny: škvarky, vejce, cibule, hořčice plnotučná, sůl

TopRecepty.cz

Pomazánka ze škvarků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wA1