Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezva roláda

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

7. 2. 2010 11:10

Suroviny

Porce: 15 , - ?

Nutriční hodnoty

Energie5 050 kJ / 1 207 kcal
Bílkoviny41,25 g
Tuky28,22 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 932 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy195,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to úžasně rychlé a roláda je elegantní, když to ještě někdo umí.

JE moc dobrá.

Já celé dělal ručním el. mixerem s metlami. ÚŽASNÉ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tittle

5. 3. 2015 13:01

Můj první pokus o roládu a musím říct, že je skvělá! Bezvadně se s ní pracuje, stačí do ní opravdu málo surovin, jsem nadšená! Až se vzbudí manžel, doufám, že i on bude spokojený. Děkuji za skvělý recept :)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

5. 11. 2012 08:32

Lucie Sumperk:PRAVDA !Opomenuto. Dík. Už doplněno.

Lucie Sumperk Lucie Sumperk

4. 11. 2012 14:40

Akorat v popisu chybi ten olej!V ingrediencich je napsany ale v popisu uz neee,takze zrejme ho dam hned na zacatku s tim cukrem a zloutky,hm? :-p

kiki

2. 4. 2012 12:55

Tak jsem ji dodělala, potřela čokoládou a posypala kokosem. Super recept, hlavně je rychlej a nemusim mít moc ingrediencí doma abych ji mohla udělat :)

lemeL lemeL

27. 3. 2011 11:17

Dělala jsem svojí první roládu a dopadla vcelku dobře :-) ještě jsem jí pocákala čokoládou :yes:

janatka janatka

31. 1. 2011 11:25

Další můj pokus o roládu.:-DPovedla se a chutnala.Dokonce mi nepopraskala moc jen malinko na jednom místě,ale zase to bylo tak zlé!!!Snědla se a to důležité.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 1. 2011 12:22

Víte k té roládě bych rád ještě řek, že je doležitá doba pečení a následného stočení podle různých návodů. Já poslední dobou s tím vědu nedělám. Když promarním dobu pečení, nebo následného předsrolování. NETRUCHLÍM. Pak plát rozřiznu na půl nebo třetiny, PROMAŽU a jsou perfektní , ne sice tak atraktivní řezy, ale též se s nimi dají udělat HIOGO-FOGO kosky. Václav.

jaluma36 jaluma36

8. 1. 2011 19:23

Upeceno,,vyborna:-p..roladu som piekla prvy krat..skvely recept..;-)bude moj oblubeny..:yes::yes:dakujeme,,davame bodik,,Jana

hanahcotton hanahcotton

17. 11. 2010 16:42

Vašíku upečeno, je chuťově výborná a manžel už jí polovinu snědl :-D:-D+1 + foto:-K

honzahonzahonza honzahonzahonza

25. 9. 2010 15:19

Vašku je fakt super. Upekl jsem ji v pohode.:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 4. 2010 10:32

Jsem stále vděčnější za recept, který jsem na TOPKÁCH použil jako zákad a trošku předělal podle mne. ( stále něco přidávám a zkouším)VŽDY S ÚSPĚCHEM. Pochvaly jen srší. Nyní stejné těsto a postup tolik nehlídám, takže nezáleží kyž není tolik stáčivé. Já ho na plechu přesně přeříznu na polovic a jednu vrchní stranu namažu marmeládou. (včera ještě na to rozmačkanými banány). Přenesu prázdnou půlku a slepím. Navrch jsem naskládal nakrájené banány a zalil želé. FANTASIE . Akorát dělám dost sladké. Do želatiny jsem dal do vody malinovou šťávu a to jsem huž neměl. Holt cukrovkář zaplače a dá si rohlík. Dávám obrázek.Václav

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 2. 2010 10:09

Souhlasím a věřím, že roláda praská, když se peče dlouho.Pak tvrdne. Václav.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 2. 2010 09:25

p.Koubková. Nevím proč bych si vymýšlel. Jen tedy na upřesnění. Máme sporák koupený u nás v Makru (kombinovaný)toje hořáky+trouba obi.elektrická//Výrobce a dodávaný z TURECKA//.Roládu jsem dělal poprvé a předevčírem podruhé. Nemám přesné stupně. to je . Mám 50, 100, 150, 175,200°C a ještě kousek bez označení. Takže jen odhaduji. Není tam kontrolní teploměr, proto se řídím, "Co je psáno, to je dáno" Ručit za nic nemohu. Proto většinou udávám ???? . Prvou roládu jsem zadal teplotu něco mezi 175 a 200°C ( jak jsem psal- odhad) ke konci cca 5 min přidal na 200 a ž byla barva jaká je zřejmá. Druhou roládu jsem pekl na 175 a táhlo se to až do 25 minut a já musel rychle přidat na dalších 5-7 min. na 200. Víc nevím co dodat. Vaší roládu jsem neviděl, ani další buchty nebo moučníky, tak nemohu posoudit. Ale mohu jen říci, že i u ostatního pečení musím péci(a již s tím počítáme) déle než je uváděno. Vcelku mi to vychází a brousky a tvrdé pečivo, dorty a moučníky nemáme/což je vidět na foto./. TAK OPRAVDU NEVÍM. Václav.

mirca75 mirca75

9. 2. 2010 12:40

Koubková:-)je pravda,že já peču takovéhle těsto asi 7min,ale peču při 200-220°C;-).I Václav tam má cca;-).Je ale fakt,že každá trouba peče jinak a tak si myslím,že by bylo dobré (pro začátečníky) připsat do rcp.délka pečení dle zkušeností s vlastní troubou;-).

Koubkova Koubkova

9. 2. 2010 12:31

Samozřejmě že ty mé jsou jedlé.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: užasne rolady sladke pečené sladké rolady bezva recepty sladké pečení rolády pečeme rolády sladké proč praská mazanec pečená roláda sladká pecená sladká rolada peceni rolady proc praska rolada pečení rolády sladké sladké rolády pečeme sladké rolády jak se peče roláda rolády sladké pečeni sladké rolady jak dlouho se peče roláda proč praská bábovka sladká roláda pečeni rolad

Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, sůl, olej, marmeláda

TopRecepty.cz

Bezva roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLxo