Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Modelovací hmota

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 2. 2010 13:13

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 194 kJ / 1 720 kcal
Bílkoviny48,40 g
Tuky37,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy297,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato hmota se podsypává moučkovým cukrem, pokud hmotu vyndáte z ledničky, bude se vám zdát tvrdá, tak ji dejte do mikrovlnky tak na 3 vteřinky, krásně změkne, propracujete a můžete tvořit. Na každou kytku si vykrájím 6 koleček a potřu je trošku olejem a roztlačím lžící, nechám tak 2 dny zaschnout a poté namáčím vše do oleje, nechám okapat a oschnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aneri

2. 2. 2015 23:25

Těsto se nelepí, pokud máme ruce potřené olejem. Těsto nepraská, pokud se dá místo tuku olej. Je vláčnější. ;-)

Lucie

14. 9. 2014 18:56

Dobrý den, chystám se poprvé udělat sama potažený dort svému synovi k narozeninám a mám dva dotazy ;). Stačí toto množství hmoty na potažení dortu o průměru 26cm? Druhý, zda na vrh dortu pod hmotu dáváte nějaký krém, nebo přímo na těsto? Jinak budu zkoušet ze sušeného sojového mléka, také nemůžu kravské, tak jsem zvědavá, ale zatím jsem nikdy neměla problém, že by nefungovalo stejně. Děkuji předem za odpověď. L.

marcelka395 marcelka395

23. 10. 2012 18:13

Eva:ze sojového mléka já bohužel nezkoušela;-)zkus to dát na diskuzi,třeba se ti někdo ozve;-)

Eva

23. 10. 2012 14:04

Můžu se zeptat jestli jte to někdo zkoušel ze sojového mléka?Bohužel nemůžu vařit z normálního mléka.Dekuji

marcelka395 marcelka395

25. 8. 2011 19:50

Bohunko nereg..dej jí na chvilinku do mikrovlnky a pak opět pořádně propracuj hmotu;-)

bohunka

25. 8. 2011 16:32

Co dělat když mi marcipát tuhne a láme se :-( v čem dělám chbu? Prosím poraďte :-)

srettka

25. 2. 2011 15:29

někdo lepí alkoholem,já vyzkouším jen potřít vodou a kdyžtak si rozředím trochu potahovky s vodou na takovou hustší kašičku a tím lepím. větší ozdoby je lepší pak podepřít a nebo zajistit;-)

MartaZ.

25. 2. 2011 15:26

Použila jsem koupenou mandlovou hmotu, ale po chvíli práce se mi začala lepit na ruce, musela jsem si je často umývat. je na to nějaká finta? A čím lepíte ozdoby z hmoty na potažený dort? na tom mi naopak nechtěly držet.

Jenny

14. 4. 2010 19:56

hezké...:-K:yes: taky jsem zkoušela z bílku,ale bylo to strašně tuhý,dávám bez bílku :yes::-K

marcelka395 marcelka395

10. 2. 2010 22:37

Marundo uchováš jí v mikrotenovém sáčku v lednici a když jí budeš potřebovat,tak jí dáš ta k na 2-3 vteřinky do mikrovlnky prohňácáš a můžeš pracovat:-)

marunda marunda

10. 2. 2010 22:25

dá se hmota třeba zamrazit a pak zpracovat? Nebo udělat co potřebuju dopředu, dát do mrazáku a pak po čase dát na určený dort? Díky moc:yes::yes::yes:

Irrena Irrena

10. 2. 2010 20:54

Marcelko krásné:-O, konečně jsem se dozvěděla jakým způsobem se ty růžičky dělají, jsem na takové věci trdlo;-).Posílám bodík:yes:

ivulinka ivulinka

10. 2. 2010 20:47

Nádherná práce, která zasluhuje alespoň bod:yes:

Irena70

10. 2. 2010 17:24

tak já makám a ty si hraješ :-) povedly se ti skvěle bodík letí

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 2. 2010 16:19

Marci, bomba:-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fondánová hmota fondánová hmota recept modelovací čokoláda recept domácí fondán recept burizonová hmota recept na domácí fondán cukrářská hmota recept recept na fondán ze sušeného mléka výroba fondánové hmoty recept na mandlovou hmotu domaci fondan burizonova hmota recept tvořítka na mandlové těsto domácí mandlová hmota proto hmota recept na fondánová hmota potahovací fondán ze sušeného mléka domácí modelovací čokoláda výroba fondánu na dorty das hmota

Suroviny: mléko sušené, cukr moučkový, bílek, med tekutý, omega, voda, potravinářské barvivo

TopRecepty.cz

Modelovací hmota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxJ1