Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché a rychlé těsto na koláč/řezy

Pečete-li rádi moučníky z litého těsta, není potřeba mít plný sešit receptů. Hravě si vystačíte s univerzálním těstem, ze kterého upečete buchtu, koláč s ovocem, bábovku nebo muffiny. Můžete experimentovat s obměnami, například ořechy, čokoláda, kokos nebo ovoce.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

12. 2. 2010 11:32

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie18 124 kJ / 4 332 kcal
Bílkoviny84,54 g
Tuky156,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy638,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cesto je veľmi lahodné a krehké.

Zvyknem z neho robiť rezy, na ktoré dávam rôzne plnky (samotné, alebo s ovocím).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

1. 7. 2022 11:38

Dagmarak: souhlasím. Není uvedeno jaká mouka, jaký cukr, teplota pečení.
Chyba nebude na vaší straně.
U tohoto typu těsta podle mne opravdu nestačí všechno smíchat...

Dagmarak Dagmarak

1. 7. 2022 11:21

Peču již více jak 35 let. Dle chvály strávníků asi úspěšně. Těsto na tuto buchtu znám v menší obměně a vždy byla jedlá. Jelikož ráda zkouším nové recepty, upekla jsem dnes i tento s jahodami a navrch ozdobila domácím tvarohem. K mému velkému zklamání po vyndání z trouby během chvilky buchta spadla a je z ní slušný brousek. Podotýkám, že jsem s ní nebouchla a v místnosti je 24 stupňů, takže tady chybu nevidím. Nechápu proč se to stalo, ale zřejmě budou mít slépky posvícení. A to jsem se tak snažila, aby zítřejší dělníci na stavbě dostali nějakou nóbl dobrotu...No, asi zůstanu u svých osvědčených receptů, aby nebyly slepičky moc tlusté.
Ještě bych ráda podotkla, že by vůbec nebylo na škodu pro začínající pekařky uvádět jaká mouka se má použít a na kolik stupňů se peče. Ne každá hospodyňka má zkušenosti a pokud si neví rady, raději od receptu odejde. A to je škoda:-(.

zdenka.s zdenka.s

23. 2. 2022 13:46

mirca 75 : nádherné fotky ,ty tvarohové mřížky jsou :yes:. z tohohle těsta dělám dvoubarevnou bábovku

Sasanka Hajni

23. 2. 2022 11:28

Jojo, když jsem začala péct, velmi rychle jsem zjistila, že drtivá většina litých buchet je založená právě na tomto receptu. Pak už stačí přidat navrch třeba ovoce a drobenku, nebo dovnitř nalámanou čokoládu, navrch třeba zakysanku a čokoládu atd. - variant je nespočet:-) Jen vajíčka stačí někdy dvě a oleje se někdy dává ne půl hrnku, ale tři čtvrtě. Kuchařka, která má pár plechů za sebou, snadno pozná, jakou konzistenci má těsto mít.;-)

7popelka7 7popelka7

19. 6. 2021 13:27

Zdravím, nevím kde se stala chyba, ale těsto bylo nějaké ,,těžké,, skoro bych řekla, že sražené :-( vše jsem dodržela podle návodu, jen jsem ubrala cukr, ale to dělám vždycky. Předem rozmíchala vejce s cukrem, pak postupně další suroviny. Jinak upekla bez ovoce a po vychladnutí natřela marmeladou, pak mascarpone se šlehačkou a na to hooooodně jahod. Nakonec potřela želatinou. Takže vše bylo ok, jen to těsto ;-( ale chuťově bylo dobré. Takže dávám :yes: a nevzdám se. Přístě skusím znovu ;-)

Joane

29. 10. 2017 03:03

Vyborny kolac s timto testem. Delala jsem bez vajec a s rostlinnym mlekem:yes:

marti

4. 5. 2017 13:28

mouka polohrubá :-)
a vždy do těsta přidejte špetičku soli!

marti

4. 5. 2017 12:55

mřížky: tvaroh - rozmíchat : trochu cukru, může být lžička rumu, vanilkový cukr, cca 1/3. Můžete přidat i kelímek zakysané smetany....

marti

4. 5. 2017 12:51

léty prověřený a luxusní! Vychytávka: dejte šlehat celá vejce do mísy, přidejte cukr a nechte vyšlehat do husté bílé pěny!
Pro změnu do těsta dejte 2 lžíce kakaa, mezi mřížky merunkový kompot, zlehka skořicí poprášit... Variant je mnoho a úspěch zaručen!

gogyna gogyna

29. 1. 2016 13:33

Tohle těsto je super peču z něho bábovku (jablečnou i ořechovou),bublaninu i ovocné koláče.Nikdy se to u nás dlouho neohřeje za chvilku snězeno.:yes::-K

Zizinka

11. 5. 2014 11:03

Jaka mouka se tam dava? hladka nebo polohruba?

bobzbrd

5. 12. 2013 07:01

Bára:
Znovu zpracovat,vyválet...

OKkacka

31. 7. 2013 14:14

Děkuji nemohla jsem si vzpomenout v jakém poměru to mám dát, a jináč taky používám toto těsto na bublaniny hlavně ale někdy toho udělám míň a dám do toho ještě kokos a med a trochu těsta odliju a přidám kakao aby to bylo mramorované a až se to upeče tak to potřu marmeládou, poliju čokoládou a posypu kokosem :P je to vinikající :):yes::yes::yes:

Elis

31. 5. 2013 15:41

Mohu se zeptat, jak se dává dovnitř ta náplň a jaká to je náplň ta co je na obrázku? :-)

Ivča

29. 11. 2012 11:48

Ted jsem ho dělala ten moučník,tak snad se povede,pomáhal mi 5ti letý syn.;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na koláč jednoduché koláče jednoduché moučníky jednoduchy a rychly kolac jednoduché a rychle koláče rychlé koláče rychlé řezy jednoduchý hrnkový ořechový koláč rychlé a dobré koláče jednoduché a rychlé moučníky jednoduchý koláč jednoduché řezy rychlé těsto rychlý ořechový koláč rychle a dobre řezy těsto na řezy rychlé dobré řezy jednoduché a rychlé recepty jednoduché tvarohové těsto jednoduché recepty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce,

TopRecepty.cz

Jednoduché a rychlé těsto na koláč/řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YW2A