Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prajzské koláče - nekynuté

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

12. 2. 2010 16:34

Suroviny

Porce: asi 25 ks

Nutriční hodnoty

Energie15 924 kJ / 3 806 kcal
Bílkoviny78,56 g
Tuky176,11 g
Vláknina18,68 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy467,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pečeno za asistence babičky.... :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HankaPu HankaPu

13. 2. 2010 01:17

Taky je dělám a patří k našim oblíbeným:yes: +

mirca75 mirca75

13. 2. 2010 01:02

Terysho:-),u nás je známe taky pod názvem Dvojctihodné a jsou výborné:-p.U nás doma je dělám jen já,nikomu jinému se s nimi nechce piplat:-(,ale chutnají všem:-p.Posílám ti boďku č.11,protože tradice se má šířit a ty tak činíš;-).No a navíc máš krásné fotečky:-).

Bibinka Bibinka

12. 2. 2010 19:21

Terysho.mathey, máš je opravdu pěkné a já vidím, že jsi šikovná;-) Taky je dělám, říkáme jim Moravské koláče a nedělám plno malých, ale jeden velikej a řežu na klíny. Dovnitř dávám tvaroh a navrch po klínech na střídačku mákovou, povidlovou a tvarohovou nádivku. Je báječnej a tobě dávám 10.boda s chutí:yes:

pipre pipre

12. 2. 2010 19:16

Podle téměř shodného, už starého receptu, dělávám někdy i já (jen gramáž je malinko jiná) a mohu potvrdit, že jsou obravdu výborné. Neodvíjí se tento název podle oblasti na Ostravsku nebo Hlučínsku? Nejsem sice původem z Ostravy, ale bydlím kousek a jezdím tam a tam jsem také slyšela, že se říkalo, že je někdo z Prajské. Jinak bod je jasný:yes:+8.

AniCiz

12. 2. 2010 19:13

:-p:yes::-8nemás slov,jak slintám..zítra je peču:-K

zizala zizala (moderátorka)

12. 2. 2010 18:58

:-)U nás se těmhle koláčům s dvojí náplní zase říkalo moravské nebo dvojctihodné.

vybusna vybusna

12. 2. 2010 18:47

...a preco sa volaju prajske ?

Handula

12. 2. 2010 18:41

S dvojí nádivkou dělám také a říká se jim dvojctihodné - nádivka vevnitř a povidla navrchu - mňam to je dobrota.:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 2. 2010 18:26

Jsou k nakousnutí!!:-p:yes:

michsamant michsamant

12. 2. 2010 18:11

katty :-D:yes: super s tym kakaom,ale musim suhlasit

katty

12. 2. 2010 16:50

Ty jsou teda parádní :yes: fakt jako od babičky, je to návrat do dětských let :-)) jen uvařit kakao...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nekynuté koláče nekynuté koláče od babičky hlučinske kolace koláče nekynuté moravské koláče nekynuté nekynuté moravské koláče hlučínské koláče recept prajzské koláče nekynuté koláče recepty nekynuté koláčky prajské koláče recept na hlucinske kolace moravské koláčky nekynuté hlučínský koláč nekynuté těsto na koláče koláče ostrava nekynuté koláče výborné moravské nekynuté koláče koláče s dvojí náplní recepty koláče hlučínské

Suroviny: mouka hladká, kvasnice, sůl, cukr, olej, mléko, žloutek, povidla švestková, máslo, mouka polohrubá, cukr,

TopRecepty.cz

Prajzské koláče - nekynuté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81kj