Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

11. 2. 2024 15:19

aleenap: Děkuji za vyzkouseni, pochvalu i krasnou fotku :-K:-K

aleenap

11. 2. 2024 15:13

Děkuju za výborný recept. Těsto je úžasné, krásně se s ním pracuje. Koblížky jsou lehoučké a chuťově moc dobré. Přidávám bodík a fotku 👌<3

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 2. 2024 10:38

IrinaP: Je tady tolik pochvalných komentářů, že to bude opravdu rukama. Co konkrétně bylo špatně?

zizala zizala

11. 2. 2024 09:46

IrinaP: To je mi líto, asi jste někde udělala chybu :-8

IrinaP IrinaP

10. 2. 2024 21:28

U nás letěly slepicim

zizala zizala

8. 2. 2024 09:43

Marie Svarcova: Děkuji, já jsem vyzkoušela docela dost receptů, až tento byl pro mne ten nej :-K:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

8. 2. 2024 09:16

:-)<3:yes::yes: Snad každá rodina má svůj nej recept tak i tento bude skvělý. :-K

zizala zizala

17. 1. 2024 14:52

Jarus87: To mě moc těší, děkuji za zprávu a hezké fotky :yes::-K

Jarus87 Jarus87

17. 1. 2024 14:31

Domácí koblihy znám od tchýně a tak jsem se konečně dokopala a taky zkusila své první. Jsou vynikající! 😜👍

zizala zizala

14. 3. 2023 08:56

MichalT: Děkuji za vyzkoušení receptu a krásnou fotku. Máte je perfektní :-K:yes:

JaroslavVeskrna

12. 3. 2023 21:30

👍👏👏👌👌👌👌🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯

MichalT MichalT

12. 3. 2023 18:25

špičkové

zizala zizala

1. 3. 2023 20:24

Svetty: Moc děkuju za vyzkoušení, pěkné fotky a velkou pochvalu:-K

Svetty

1. 3. 2023 16:41

Lepsi testo na koblizky jsem nedelala,je to uplne nebicko v papulce 😁 deti miluji ,,zviratka" obalene ve skoricovem cukru.

zizala zizala

25. 2. 2023 20:58

JajkaP: To je super zpráva, moc děkuji za zprávu i fotku, mám radost :-K

1 2 3 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6