Ciabatta
Ciabatta je lehounké italské pečivo s velkými dírami ve střídce, které báječně nasaje olej nebo omáčku. Příprava není složitá, ale trochu zdlouhavá. Nicméně chuti vlastnoručně upečeného domácího pečiva, včetně ciabatty, se nic nevyrovná.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,53 g |
Tuky | 21,38 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,05 g |
Sacharidy | 369,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně
Cituji: "Ciabatta (="trepkový" chléb) svým tvarem připomíná velmi ošlapané trepky. Prodloužená doba kynutí a hodně tekutiny dávají vzniknout velmi lehkému chlebu s ojediněle porézní strukturou."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2016 17:36
1. 11. 2012 11:47
6. 8. 2012 18:06
19. 10. 2011 07:04
18. 10. 2011 19:02
22. 2. 2010 07:55
21. 2. 2010 21:04
21. 2. 2010 20:27
21. 2. 2010 20:16
21. 2. 2010 19:46
21. 2. 2010 19:41
21. 2. 2010 18:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 3 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 14 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 19 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 22 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na povrchu křupavé, uvnitř lehce propečené: Panini jsou skvělé nejen na svačiny. Poradíme, čím je naplnit, abyste si pochutnali
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta čabata recept na ciabattu ciabata recept ciabata čiabatta recept s italem v kuchyni domácí ciabata recept ciabatta čabáta recept domácí ciabatta domácí ciabata recept italske pecivo slane recepty cibata italské pečivo recept ciabatta recepty cibatta ciabata v domácí pekárně slané pečivo recepty italské pečivo
Suroviny: droždí sušené, voda, mléko, cukr, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl
Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Og7Y
12 názorů