Kuřecí řízek
Kuřecí smažené řízky jsou oblíbeným obědem nebo večeří u malých i velkých strávníků. Doplnit je na talíři můžeme jemnou bramborovou kaší s domácím kompotem, nebo oblíbeným salátem. Pokud zbydou, jsou dobré i samotné s chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 463 kJ / 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,54 g |
Tuky | 27,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 973 mg |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2014 11:44
nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz
19. 2. 2014 11:44
nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz
6. 2. 2014 18:35
zdenal: Řízek-klasický plátek určitě jen chvilinku, než zhnědne strouhanka, na mírném ohni. Obalené stehno raději v troubě, zhruba 40 min na 200 stupňů a otáčet během pečení
6. 2. 2014 12:01
Jak dlouho se to zhruba smaží??
12. 9. 2013 20:48
Dovolím si přidat foto smaženého kuřecího stehna, které jsem smažila v troubě jen na pečícím papíře
18. 4. 2013 16:53
Irule:
18. 4. 2013 13:34
taky bych si dala
18. 4. 2013 13:33
dnes k obědu a .. gut
7. 4. 2012 14:10
Mnam, mnam, mnam.To je pochoutka.Toto bych klidně jedla každý den.A jak je to křupavé !!!
28. 6. 2011 08:22
Aby sa vám neprepaľoval tuk na smaženie,pridajte kolieska mrkvy,ktoré vymieňajte podľa potreby.
24. 3. 2011 09:44
Dávám bodík. Klasika a pro začínající kuchtíky nejjednodušší jídlo.
28. 2. 2010 13:33
Mnam mnam, byla to velika pochoutka. Zacinam s varenim a jen me chybi jak dlouho to mam smazit, staci priste jen orientacne.
11. 11. 2009 12:18
skvele jidlo. tohle bych jedl klidne kazdy den. opravdu vynikajici. ale hodily by se k tomu lip hranolky s chili :)
3. 4. 2008 13:41
Kuřecí řízek s bramborovou kaší je to samé, pouze změna hrubosti mouky na obalování. Jinak žádná novinka - obojí klasický obalovaný kuřecí řízek. Zřejmě jsou to recepty pro začínající kuchařky, ale že by opět musely být uváděny 2x si nemyslím.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 34 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 58 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí řízek obalování řízků kuřecí řízky kuřecí řízek recept smazene kureci rizky postup obalování řízků smažení řízků jak obalit řízek obalovany rizek rizek recept řízek jak dlouho smažit řízky recept na kureci rizek jak obalit řízky smažené kuřecí prsní řízky jak dlouho smažit kuřecí řízek obalovane rizky kuřecí řízky recept jak dlouho smažit kuřecí řízky smažené prsní kuřecí řízky recepty
Suroviny: prsa kuřecí, sůl, vejce, mouka hrubá, strouhanka, olej
Kuřecí řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPB
14 názorů