Kuřecí řízek

www.toprecepty.cz Kuchař:

Drůbeží maso 14 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

500 g vykostěných kuřecích prsíček
sůl
3 vejce
hrubá mouka
strouhanka
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a větší kusy rozkrojíme na tenčí řízky. Osolíme a necháme 30 minut odležet.

  2. Potom řízky obalíme v hrubé mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a v prosáté strouhance.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji při mírnější teplotě.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek

  • Pepa z Vinohrad Pepa z Vinohrad(neregistrovaný)

    nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz

    Odpovědět

  • Pepa z Vinohrad Pepa z Vinohrad(neregistrovaný)

    nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    zdenal: Řízek-klasický plátek určitě jen chvilinku, než zhnědne strouhanka, na mírném ohni. Obalené stehno raději v troubě, zhruba 40 min na 200 stupňů a otáčet během pečení

    Odpovědět

  • zdenal zdenal(neregistrovaný)

    Jak dlouho se to zhruba smaží??
    :-//

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dovolím si přidat foto smaženého kuřecího stehna, které jsem smažila v troubě jen na pečícím papíře ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Irule::-D:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    taky bych si dala :-p:yes::-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    dnes k obědu a .. gut:-p;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    :-*Mnam, mnam, mnam.To je pochoutka.Toto bych klidně jedla každý den.A jak je to křupavé !!!:-p:-8:yes::-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Aby sa vám neprepaľoval tuk na smaženie,pridajte kolieska mrkvy,ktoré vymieňajte podľa potreby.;-)

    Odpovědět

  • melisnicka melisnicka

    Dávám bodík. Klasika a pro začínající kuchtíky nejjednodušší jídlo.

    Odpovědět

  • kagor@seznam.cz kagor@seznam.cz(neregistrovaný)

    Mnam mnam, byla to velika pochoutka. Zacinam s varenim a jen me chybi jak dlouho to mam smazit, staci priste jen orientacne. :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • major zeman II. major zeman II.(neregistrovaný)

    skvele jidlo. tohle bych jedl klidne kazdy den. opravdu vynikajici. ale hodily by se k tomu lip hranolky s chili :):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rumarta rumarta

    Kuřecí řízek s bramborovou kaší je to samé, pouze změna hrubosti mouky na obalování. Jinak žádná novinka - obojí klasický obalovaný kuřecí řízek. Zřejmě jsou to recepty pro začínající kuchařky, ale že by opět musely být uváděny 2x si nemyslím.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo