Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelová šlehačka

Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min připravit několik hodin před použitím a nechat vychladit

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, připravit několik hodin před použitím a nechat vychladit)

26. 2. 2010 16:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 220 kJ / 292 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky30,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já upřednostňuji trvanlivou šlehačku v krabičce, mám špatné zkušenosti se šlehačkou z kelímku. Pokud jsme zvolili nevhodnou (méně tučnou) šlehačku, která nejde našlehat, tak do napůl ušlehané stačí po kouscích přidat změklé (ne tekuté) máslo (asi 2 lžíce nebo 1 cm plátek tj. 20 g, ale můžeme i víc) a vyšleháme karamelový krém.

Pokud vám zůstane karamel přilepený ke dnu nádoby, zalejte ho studenou vodou, odmočí se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sibilla40

2. 5. 2020 08:45

prekrasna rolada.... moje rolady nemaji nic spolecneho s touto krasou.... urcite me rolady maji neco s geometrii ,ale ne s roladou:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q davan hrozne moc :yes::yes::yes::yes:

casino casino

16. 3. 2016 21:18

Jana:
No, logické by bylo dát množství do surovin, že;-)
Ale avšak autorka to napsala až dole do poznámky...

Jana

16. 3. 2016 18:11

prosím,kolik toho cukru? :-O děkuji ;-)

lucille

11. 2. 2015 21:18

Ano, to vím jen to chci dát jako náplň mezi korpusy. Ale bojím se toho co myslíte spadne nebo vydrzi? Ztužit ztužovačem nebo nemusím?

hosta hosta

11. 2. 2015 20:55

lucille: asi se bojíš oprávněně - pokud chceš použít potahovací hmotu, stejně nemůžeš potahovat na šlehačku, pod potahovku musí být krém

lucille

11. 2. 2015 20:06

Ahoj, je možné karamelovou šlehačku použít i jako náplň do dortu? Bojím se že by spadla pod tou tíhou korpusů a potahovací hmoty. Nebo k ní mám přidat ztužovač šlehačky?

Hella Hella

9. 1. 2015 20:52

Mirka: Recept je na Topreceptech.sk : http://www.toprecepty.sk/recept/833-orechova-rolad...Někdy dávám místo ořechů stejné množství polohrubé mouky. Roláda je tenká, proto se neláme a vždycky se podaří. ;-)

Mirka

9. 1. 2015 18:37

Pani Hello, muzu od Vas prosim pekne dostat recept na celou roladu?
Predem moc dekuji!:-K

emi

27. 9. 2014 23:23

asi nikto tu už neni:)
:-O

Hella Hella

15. 3. 2014 00:26

Kriss: Nerozehřívat, hmota musí být úplně studená, jde to dobře rozšlehat.

Kriss Kriss

14. 3. 2014 23:27

Asi se budu ptát úplně blbě, ale když už mám karamelovou směs v lednici, a zítra už budu šlehat, aby z toho byla šlehačka, tak to musím zase rozehřát? Mám to totiž úplné tuhé, jak to vychladlo. Díky moc za odpověď! :-)

casino casino

27. 2. 2014 23:13

Než psát do komentáře, raději jsem vložil nový recept...
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...

Veronika12 Veronika12

27. 2. 2014 21:26

Zdravím, šlehačku jsem měla tekutou ale chutově dobré ;-(

Daranea Daranea

25. 10. 2012 14:07

Terka: Tak to jsem nepobrala :-D Hlavně jsem si nevšimla, kde se píše 200g cukru na 400ml šlehačky.
Hella píše, že na 100ml šlehačky dává lžíci cukru, to je asi 20 g, takže na 250ml asi 50g cukru.
Já dávám do všeho cukr od oka, takže je mi to celkem jedno :-))

Terka

11. 10. 2012 20:43

200ml kelímek krát dva = 400ml šlehačky, na to 200g cukru.
250ml šlehačky - x gramů cukru.

snad počítám správně, x = (250/400)*200,
tedy x = 125g cukru.

Doufam že to tak sedí;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlehačka jak správně ušlehat šlehačku karamelová šlehačka do větrníků jak udělat šlehačku karamelová šlehačka na větrníky šlehačka recept recept na karamelovou šlehačku jak se dela šlehačka karamelový krém ze šlehačky domaci slehacka jak ušlehat šlehačku recepty ze slehacky jak udělat karamelovou šlehačku recept na šlehačku karamelova šlahačka šlehačka s karamelem převařená šlehačka jak nejlépe ušlehat šlehačku domácí šlehačka recept šlehačka recepty

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal

TopRecepty.cz

Karamelová šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Qn