Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása, jak ji dělala moje babička

Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit poctivou domácí? Je s ní sice práce, ale bohatě se vám odvděčí svou chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení masa

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

27. 2. 2010 20:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 152 kJ / 3 382 kcal
Bílkoviny293,37 g
Tuky223,20 g
Vláknina1,16 g
Cholesterol 938 mg
Sodík 943 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy17,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jak vyzkoušet chuť klobásy? Do malého šálku dejte trochu hmoty a vložte do mikrovlnky na třicet vteřin až minutu. Pravidlo starých kuchařů zní: Do jídla se dává to, co tam patří a ne to, co nám chutná. Nepřidávat jiné přísady, pak je to něco jiného, to je všeobecné pravidlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jan.alois jan.alois

9. 12. 2012 17:06

lomacka:Na masový strojek se dá kopit nastavec z umělé hmoty a vyndá se nůž a kolečo a tí se naplní střívka , ta se dají koupit v kauflandu.

lomacka lomacka

9. 12. 2012 15:07

No jo, ale to musíš cpát nějakou špičkou né:-?:-?
Jinak paráda:-):yes::yes:

lomacka lomacka

9. 12. 2012 15:05

Paprika:Já se přidám :-):yes::yes:

Irrena Irrena

9. 12. 2012 09:24

Tphle mě láká vyzkoušet;-)Milujeme bílé vinné klobásy:yes::yes::yes:Super napsaný recept:yes:

jan.alois jan.alois

9. 12. 2012 00:22

eva hubova: Dekuji Evičce za fotky . Psal jsem uplně super protože vím ,že je super.

eva hubova eva hubova

8. 12. 2012 21:12

jan.alois: Honzo je opravdu super:-p:-p určitě brzy zopaknu, přidávám Ti foto a zasloužený :yes:

trampzelva

14. 12. 2010 17:24

;-)Nevím zda je to jedlé,patlat dva druhy klobás v jeden nevím.......Vinná klobása je bez mléka a je tam bílé víno.Bílá klobása je bez vína je tam mléko případně smetana-Rozdíl je velký-bílá klobása převažuje na moravě-Vinná;-) kl.zase v čechách.Jinak je vše ostatní perfektně popsáno,dobrou chuť.

ivannka

30. 6. 2010 21:55

super,zkusím to bez strívek))))))))))))))))
miluju bílou klobásu a takhle to vyřeším když mám maso.
děkuji za skvělé recepty;-)

miška

30. 3. 2010 12:52

Dotázek:Co když to nehodlám dávat do střívek(fujho),ale rovnou do vymazanýho pekáčku???:-8Šlo by to???Poraďte

jan.alois jan.alois

28. 2. 2010 13:56

Pro Papriku a co takhle udělat karbanátek a dát opéct do livanečníku. Je to momentální nápad nemám to odz:-//koušené.

jan.alois jan.alois

28. 2. 2010 13:54

Hello opravdu se jedná o gramy , ale doporučuji postup jako v pohádce : přiměřeně prostě od oka dej koření ochutnej a poznáš. Ono i koření tak jako sůl od každého výrobce jiná síla.
:-K

bara.it bara.it

28. 2. 2010 11:07

To je parada, ja si porad stezuji, ze tady ty bile klobasy nemame - urcite vyzkousim a diky za recept:yes:7:yes:

spagetka spagetka

28. 2. 2010 11:02

Tohle bude muset ocenit i vyzkoušet manžel,bílé klobásky jsou jeho výsostným územím :-D;-):yes:

Paprika Paprika

28. 2. 2010 10:43

:yes::yes::yes: Jendo.Aloisi - máš super sloh :-D:-D, ale já se střívkama neumím pracovat, takže tvůj recept asi nevyzkouším. Ale pokud by někdo dělal, ráda se postavím k jeho mikrovlnce a budu čekat až cinkne ten první vzorek :-p:-p:-p +;-)

Hella Hella (moderátorka)

28. 2. 2010 10:00

No konečně příjdou k užitku moje lékárnické váhy, které mám jen na ozdobu. Zatím je to bodík, vypadá to velice dobře :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vinná klobása - jak opéct vinná klobása vina klobasa bílá vinná klobása recepty vinna klobasa recept vinná klobása jak opéct bílé vinné klobásy recept vyroba vinne klobasy skopová střívka recept na vinnou klobásu priprava vinne klobasy strivka na klobasy vina klobasa recept domácí vinná klobása vina vinná klobása jak připravit vinnou klobásu vinné klobásy bílá klobása výroba vine klobasy střívka na vinné klobásy

Suroviny: plec vepřová, bůček vepřový, žemle, víno bílé, mléko, pepř mletý, květ muškátový, kůra citronová, sůl, střívka skopová, mouka hladká

TopRecepty.cz

Vinná klobása, jak ji dělala moje babička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k225