Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štafetky pro mlsouny

Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec polomáčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře uleželé, když se korpus a krém propojí, pak se doslova rozplývají na jazyku.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min + závěrečné odležení

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava, + závěrečné odležení)

2. 3. 2010 11:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 253 kJ / 3 885 kcal
Bílkoviny66,54 g
Tuky262,07 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 647 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy310,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://nase.dobrotynakazdyden.eu/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

satelit

21. 12. 2021 20:27

mneneznas: Děkuji za odpověď. Ano, vím, že se bílky šlehají v míse s cukrem, ale ta mísa musí být ponořená ve vařící vodě nebo nad tou vodou? Zatím jsem to nikdy nedělala, tak proto se ptám. Děkuji.

mneneznas

20. 12. 2021 20:36

satelit: bílky se nešlehají nad párou, ale jen v míse s cukrem

satelit

18. 12. 2021 22:02

Bílky se šlehají nad párou? Děkuji.

sabipupp sabipupp

9. 12. 2016 12:11

<3 Mňam:-K

terka

20. 12. 2014 15:43

Ahojte :) Chtěla bych se zeptat - nemáte někdo recept na jiný kávový krém než je tady uvedený? :) Děkuju :)

casino casino

15. 12. 2014 13:59

Magda:
V CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGII stojí psáno:
"Štafetky jsou výrobkem, které mají trvanlivost 3 dny od výroby."

Magda

15. 12. 2014 12:28

Dobrý den, chtěla bych štafetky udělat na vánoce, jak moc dopředu můžu dělat? Dnes je ještě brzo, nebo jak dlouho vydrží? Děkuji

Aja78

10. 3. 2014 15:37

Amira: Jo aha tak už je to jasné. Děkuji moc možná by autorka měla do popisu raději napsat Creme Ole ale asi to všichni pochopili jenom já ne, ještě jsem s ním nedělala tak to neznám :-D. Ještě jednou děkuji moc a už se těším na novou dávku :-p teda jestli se povede :-O

Amira

10. 3. 2014 12:24

Aja78: Asi jsi měla "obyčejný" puding, ale tady je v surovinách napsáno "puding bez vaření" a ten se opravdu jen šlehá, nevaří a je to tento
http://www.oetker.cz/oetker_cz/file/debi-7pwk4s.cz...

Aja78

10. 3. 2014 12:15

Laďka: Děkuji moc za radu, nikdy jsem to předtím nešlehala mixerém. Určitě to skusím. Koukala jsem na tu zadní stranu ale našla jsem jen návod jak se puding vaří v mléku. Takže se to prostě nevaří jenom vyšlehá až to bude mít konzistenci krému a až pak zmícha s máslem, chápu to správně :-)

Aja78

10. 3. 2014 12:11

casino:

Nie som začiatočník ale ani nejak hodne skusená pekařka ale s týmto postupom som sa stretla prvý krát. Vačšinou sa uvarí puding v mléku necha vychladit a pak zmieša s vyšlahaným maslom. Ja viem že maslo nesaje ale snažila som sa popísat jak to vypadalo aby jste to pochopila.

Laďka

7. 3. 2014 16:27

Aja78: když čtu váš komentář "nejdřív jsem vyělehala maslo a pak přidala mleko ZMÍCHANÉ s pudingem", tak mě napadlo - pokud jste mléko a pudinkový prášek pouze smíchala, tak je jasné že to bude řídké. Mléko s pudinkovým práškem se musí VY/ŠLEHAT (např. ručním mixérem - návod je na zadní straně pudinku), aby to mělo kozistenci pudinku a pak smíchat s máslem.

magdalenka magdalenka

7. 3. 2014 12:45

casino: To množstvo "nastavovadla" je niekedy začiatočníkovi ťažko odhadnúť - vyšľahané maslo je mäkké, šľahaním napenené, až teplé...je ťažké riadiť sa hustotou krému, až v chlade to stuhne.

casino casino

7. 3. 2014 11:20

Aja78:
...máslo nic nenasaje:-))
Máslo má po vychlazení ten krém "podržet". Používat tedy kvalitní máslo, raději ČR (některá zahraniční, i když splňují normu 82% tuku, tak jsou "měkčí")
Když se do vyšlehaného másla přidává "nastavovadlo" (já používám moučné kaše - nejsou tak náchylné k následnému řidnutí krémů) tak se řídit hustotou krému a raději do něj nedávat všechen pudink...

Aja78

7. 3. 2014 10:18

Ano tak jsem to pochopila nejdřív jsem vyělehala maslo a pak přidala mleko zmíchané s pudingem atd. ale zůstalo mi to dost vodnaté. Jakoby to maslo nenasalo všechnu tu těkutinu. I když jsem to pak namazala do rolády tak byla trochu vláčná. Jinak chuřově je výborný jenom nevím jestli jsem to udělala správně.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: štafetky s kávovým krémem štafetka kávová recept domácí štafetky štafetky kávové štafetky štafetky recept krém na štafetky krém na štafetky krém na štafetky recept na štafetky těsto na štafetky zakusek štafetka dezert štafetky štafetky z bílku štafetky krém recept na domácí štafetky cukrářské štafetky moučník štafetka stafetka dezert štafetka

Suroviny: bílek, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, pudink vanilkový bez vaření, máslo, cappuccino, káva, mléko, cukr, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Štafetky pro mlsouny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83Mm