Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s kandovaným ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 3. 2010 21:09

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 100 kJ / 2 892 kcal
Bílkoviny53,81 g
Tuky155,77 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 253 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy310,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Rodinný recept - dělávám nejen na vánoce a velikonoce, ale hodí se i během roku na různé akce.

Tentokrát jsem ze zdrav. důvodů oslavence vypustila ořechy, ale kdo může, šup tam s nimi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Luci.p

16. 12. 2010 12:02

Jahůdko,moc děkuji za odpověď. Včera večer jsem zkoušela řezy a dnes na to musím ještě dodělat polevu. Zkusím spíš asi s tou Ivou (akorát mám Omegu, tak snad to nebude vadit).Pak se ještě ozvu, jak mi to dopadlo a jak chutná po odležení. Zatím příjemný dny.

jahoda jahoda

15. 12. 2010 09:29

Lusi, dělám to odhadem, myslím, že na 1 čokoládu asi 1 lžíce másla a 3 lžíce horké vody. Vůbec se ale neboj, kdyby se poleva zdrcla kdykoli do nepěkného tvaru, přidáš trochu horké vody a mícháš tak dlouho, až se zase spojí.
Nebo mám osvědčenou i tuto:
Čoko-poleva:
100g čokolády
25g ztuženého tuku (Iva)
2 lžíce oleje
- čokoládu s Ivou rozpustíš a přidáš olej a ještě chvíli mícháš, aby se vše pěkně spojilo(s tím olejem se poleva potom tak neláme)
Kdo má rád kandované ovoce, tak pro toho jsou řezy bezva. Dlouho vydrží, ale těsto zpracuj rychle, protože linecké těsto je křehké a nechce při zpracování moc zahřát. A nech je pár dní uležet a potom nakrájej.
Určitě se podaří a pochlub se výtvorem:-). Ať chutnají, v sobotu se do nich také pustím;-):-K

rebeka rebeka

15. 12. 2010 09:07

nádhera:-K:yes:co víc dodat:-?:-8:yes:

Luci.p

15. 12. 2010 08:37

Dobrý den, řezy vypadají nádherně. Chtěla bych se zeptat, jsem začátečnice kolik se má dát přesně másla do polevy? Moc děkuji a přeji pěkné dny.

srettka

5. 11. 2010 17:04

luxus:-p:yes::yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

27. 4. 2010 07:23

Jahůdko, opravdu jsem dala Heru, zkusím máslo příště. A to krájení mohlo být rukama :-8:-8

jahoda jahoda

26. 4. 2010 20:54

Evo, trochu drobí ano, ale ani jeden se nezlomil při krájení:-O. Je asi dobře, že se debata rozjela, kdo bude chtít vyzkoušet, může si dát podklad linecké, které má osvědčené, že je hned měkké. A já budu muset někdy v brzké době znovu péct, abych vše pod drobnohledem upřesnila;-)

eva hubova eva hubova

26. 4. 2010 18:43

Já když peču řezy,kde podklad je linecké těsto,tak recept uvádí,krájet hned na kostky,jak se vytáhne z trouby teplé,jinak se láme a drobí.Tak myslím že to bude i v tomto případě,na té fotce to vypadá,že se to taky trochu drobí.Myslím,že by to chtělo trošku vláčnější podklad.:-))

jahoda jahoda

26. 4. 2010 11:28

Zizalko, já nejsem žádný mistr přes pečení( když se mi těsto nezdá, přidám vejce, nebo tuk a nějak to dopadne, ani moc nevážím přesně, tak mám možná více štěstí než rozumu:-))) ), ale možná to bude tukem, já dávám většinou všude raději máslo, než Heru - tu jaksi nemusím a možná přidat trochu více toho tuku? - nemělo by to v tomto případě snad vadit.;-)

zizala zizala (moderátorka)

26. 4. 2010 11:20

Tak podávám hlášení. Chuťově je to linecké moc dobré, ale ani teď mi nešlo (ty dva zbylé pásy) rozkrájet na porce, fakt se láme. To jsem z toho jelen, určitě ještě jednou vyzkouším. Náplň je super, dávala jsem pomelo, brusinky, meruňky, jahody, pak rozinky a švestky máčené v rumu, vlašské ořechy a mandle. Milovníci ořechů a sušeného ovoce si mlaskali. Bod už jsem dala a jsem zvědavá na reparát, protože chuťově to Tvoje linecké nemá chybu :-p:yes:

zizala zizala (moderátorka)

26. 4. 2010 07:46

Jahůdko, tím se netrap. Měla jsem se na ten komentář vyspat:-8
Jak jsem byla trochu rozladěná, tak to asi vyznělo hodně zklamaně, ale to není pravda. Možná jsem ty pásy i moc natenko vyválela, chtěla jsem toho mít hodně :-)) Jestli to bude chutnat, tak to určitě zkusím ještě jednou, já se nerada vzdávám ;-)

jahoda jahoda

25. 4. 2010 22:13

Já všechno peču většinou pomalu, ale toto je opravdu jako linecké a linecké peču pomalu tak na 150st. a koukám a hlídám. Recept mám od babičky a peče se už léta, ale bude to moje chyba, že to tam není napsáno. Já nikdy nekoukám na dobu pečení u receptů, protože jsem zvyklá na svoji troubu, tak to budu muset doplnit. Je mi líto, že jsi s tím měla trápení. (Na obrázku, co je přiložený,je už těsto upečené...) Mě potom takový recept odradí, to je jasný. :-8 Ale pro změnu někdy zkusím s tím listovým těstem, asi je to jednodušší:yes:

zizala zizala (moderátorka)

25. 4. 2010 22:06

No, to těsto mi připomíná hodně křehké linecké. Pekla jsem ho jako cukroví, sníh jsem pak už jen sušila. Ty i to samotné těsto pečeš v mírné troubě? V postupu jsem nic podrobnějšího nevyčetla :-8

jahoda jahoda

25. 4. 2010 22:00

zizalko, tak to jsi mě překvapila, mě to jde krájet normálně. Je to křehčí těsto, ale možná jsi to moc upekla. Já to suším, jak píši v receptu. Nikdy se mi to nelámalo, ale neříkám, že se mi vždy všechno podaří napoprvé:-)no škoda

zizala zizala (moderátorka)

25. 4. 2010 21:54

Tak jsem dnes vyzkoušela, chtěla jsem nějakou sladkost bez krému. Těsto se příšerně lámalo, je moc křehké. Většinu upečeného nenaplněného těsta tvořily úlomky, které spásla rodina. Zbyly mi dva neporušené pruhy (já hloupá jsem dělala rovnou ze dvou dávek :-8), tak jsem nahonem rozmrazila lístkové těsto a to už je o něčem jiném. Nepraská a neláme se při krájení, takže tomu, kdo to bude zkoušet, doporučuju místo původního dát to listové. Pruhy před pečením propíchat vidličkou. Jinak je to efektní moučník, ještě jsem zvědavá, co na to řeknou zítra kolegyně ;-)Ale ty nervy u toho...:-S:-8:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cukrovi s kandovanym ovocem vánoční cukroví s kandovanym ovocem recepty s kandovaným ovocem pečení s kandovaným ovocem řezy z kandovaného ovoce recept s kandovaným ovocem moucnik s kandovanym ovocem řezy na velikonoce řezy s ovocem s kandovaným ovocem koláč s kandovaným ovocem piškot s kandovaným ovocem linecké s kandovaným ovocem řez s kandovaným ovocem moučniky s kandovanym ovocem bábovka s kandovaným ovocem cukrovi z kandovaneho ovoce ořechové řezy s ovocem co s kandovaným ovocem chlebíček s kandovaným ovocem

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, prášek do pečiva, ořechy, rozinky, ovoce sušené, bílek, čokoláda na vaření, máslo, voda

TopRecepty.cz

Řezy s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQ5m