Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nebezpečně dobrý jablečník

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

6. 3. 2010 17:41

Suroviny

Porce: 20 ks

Nutriční hodnoty

Energie10 787 kJ / 2 578 kcal
Bílkoviny75,20 g
Tuky42,70 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 753 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy459,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

17. 10. 2015 21:49

Dnes som koláč piekla, dostala som ho mailom. :-D Mala som dosť jabĺk a zdalo sa mi cesta málo, tak som urobila z 5 vajec a múky som dala 300 g. Nepoužila som vodu, ale mlieko. Rovnako sa mi zdalo na 3 pudingy 500 ml mlieka málo, pretože je to dávka na 1 puding, aj keď hustota by nezodpovedala krému. Tak som pridala cca 2-3 dl mlieka, ťažko presnejšie povedať, liala som priamo z krabice. Každopádne výsledok je vynikajúci, pridávam foto. :yes:

Jana

8. 2. 2013 17:19

Těsto i s jablíčkama bez problému, moc dobré, ale ta náplň to je hrůza... je to nechutné i s přidáním zakysané smetany, má to hrozně práškovou pachuť, šla rovnou do koše. Buchtu jsme snědli i bez náplňě :-S ...

LLenule

25. 1. 2013 19:33

Moc dobrý řezík,akorát jsem dala dva pudinky na 0,5l mléka a bylo to i tak dost husté.Zakysané smetany jsem zašlehala dohladka do pudinku a řez posypala nastrouhanou čokoládou.Příště zopakuji,Dávám za 1:yes:

Haňula

6. 9. 2011 19:07

Právě jsem dopekla. Je to výborná buchta. 3 pudingy v 0,5 litru mléka jsem v pohodě rozmíchala, nechala trochu zhoustnout a hned nalila do misky, ve které jsem je pak rozšlehala se zakysankou. Úplně bez problémů. Pokud dáte víc mléka, nebude na buchtě držet. Já osobně bych klidně dala víc jablek a do piškotu bych šoupla tak 0,5 dcl oleje, aby byl vláčnější. Jinak fakt dobrý, nepřeslazený. Zkuste.:-))barnovahana@seznam.cz

Lenika

2. 7. 2011 18:00

Chutnal. A to je hlavní. :-))

jahoda jahoda

13. 8. 2010 15:10

Také nejsem autorka, ale chápu také jeden do těsta a dva do jablek. Jen bych jednak použila pečící papír a ty cukry se ¨skořicí bych nasypala až na jablka, ne přímo na alobal. Už jsem to pekla podle jednoho podobného receptu, co se zobrazují. Možná to chce kuknout a porovnat recepty;-):-) Je to dobrota!

suzanna

13. 8. 2010 15:07

yamaho, já bych ten třetí vanilkový cukr dala do těsta (přesně jak píšeš):-) a co se týče slazení pudinku, tak bych řekla, že záleží na tvojí chuti. Uvařit ho můžeš klidně bez cukru, a když se ti po smíchání se zakysanou smetanou bude zdát kyselý, tak přisladíš. Tak bych to udělala já. Můžeš i celé polít čokoládou, nebo posypat grankem. Oboje je sladké dost, takže záleží hlavně na tvé chuti a na tom, na co jste zvyklí:-) Myslím, že ničím, co ti píšu, bys to neměla zkazit. Ale nejsem autorka. Tak ať se podaří:-K

yamaha5252

13. 8. 2010 14:45

jsou tam tři vanilk.cukry,jak je to tedy a v postupu jsou uvedeny jen dva,prosím poraďte kam s tím jedním vanilk.cukrem,to se dá do těsta:-?No a do pudinku se cukr vůbec nedává:-?

Vendula

17. 3. 2010 10:36

Je to moc dobrý moučník:yes: jen bych ta strouhaná jablka nedávala na alobal ale na pečící papír / mají úplně jinou barvu na alobalu i chuť /a toho mléka asi trošku víc než jen 500 ml;-)

pipicek

17. 3. 2010 10:33

milá knihomuro,tak po mém dalším přezkoumání jsem nezjistila nic nového:-/Je to tam tak jak jsem uvedla já 0.5l mléka:-OJá jsem neměla problém to umíchat,když to hooodně zhoustlo tak jsem to odstavila a dál to znáš.A ani jsme se nepotento-dobrý to bylo:-D:-p

knihomůra

17. 3. 2010 00:28

No,já to nevydržela a přidala mléko. Ale to zas nedrželo na koláči. :-(( Moje drahá polovička si celý kousek ozdobila šlehačkou a já navrch ještě \"cákla\" /kromě strouhané čokolády/kapku vaječňáku. A jíst se tedy opravdu dalo ;-).
Stejně bych autorku prosila, pokud se tu ještě objeví, jestli by nezkusila ještě jednou přezkoumat recept. Případně písnout, ...\"kde soudruzi z NDR udělali chybu\" . :-D Dík.

pipicek

15. 3. 2010 14:11

ženský koukala jsem na recept ještě jednou a fakt je tam jen 0.5l mléka.:-O:-)

zizala zizala (moderátorka)

15. 3. 2010 12:41

Já bych řekla, že ty 3 pudinky mají být na 1 l mléka. 1/2 l je fakt málo :-O

knihomůra

15. 3. 2010 12:17

V sobotu jsem se snažila,počítala jsem s \\\"hustotou\\\" , ale uvařit se nedalo. OPRAVDU. Ja to tak husté, že UVAŘIT jen v půl litru NEJDE. Rozmíchat ano, ale okamžitě na plotně houstne tak, že se musí sundat, aby se nespálilo.

pipicek

9. 3. 2010 10:27

opravdu je to hustý,ale když do toho vmícháte zakysanku tak je konzistence akorát;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jablečník jablečník recept dobrý moučník dobré moučníky velmi dobrý jablkový koláč obrácený jablečný koláč se zakysanou smetanou velmi dobrý jablkový koláč s pudinkem obraceny jablkovy kolac se zakysanou smetanou obrácený jablečník jablečné řezy s pudinkem obrácená buchta s jablky a pudinkem jablečník - recept dobré recepty obrácená buchta s jablky recept na jablečník recepty z jablek jablečník dobry jablecny kolac recepty na dobré moučníky jablecnik s pudinkem dobrý moučník recept

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, skořice mletá, pudink vanilkový, mléko, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Nebezpečně dobrý jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpx6