Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč kynutý litý s ovocem

Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou rebarborou, nebo se sladkými švestkami, koláč je výborný.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

115 min (90 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

24. 3. 2010 01:16

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 037 kJ / 3 594 kcal
Bílkoviny69,56 g
Tuky151,60 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 696 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy479,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud těsto nejprve poprášíme lehce moukou a pak klademe ovoce, nezapadne do těsta. Můžeme použít rebarboru - oloupeme, nakrájíme na plátky, poklademe na těsto, pak sypeme cukrem se skořicí.

Nebo půlené švestky - na těsto dáváme slupkou dolů, sypeme žmolenkou. Také je dobré švestky posypat mletým mákem s cukrem a skořicí. Nebo můžeme dát jakékoliv jiné ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

25. 7. 2022 17:56

Marie Svarcova: jj, kdo má rád mák, tak určitě <3

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 7. 2022 09:30

:-)<3:yes: s mákem a švestkami je nejlepší :yes::-K

Nadja Nadja

13. 7. 2022 19:25

;-) janatka: jsem ráda, že jsi koláč vyzkoušela a že chutnal. S meruňkama musel být výborný. Na slíbené foto se budu těšit.
U nás se vždy dělal se švestkama (pod ně někdy přišel mák) - z jiného ovoce jsme dělali bublaninu. <3

janatka janatka

10. 7. 2022 10:49

Upečeno s meruňkami pod které jsem dala náplň ze zbytku žervé, zakysanky.;-) Moc dobré, nějak jsem nestihla fotku, tak příště.

Nadja Nadja

28. 2. 2021 00:57

ivulinka: Ivanko, děkuji za hezké foto a jsem ráda, že koláč chutnal. S višněma musel být zvláště dobrý, pěkně nakyslý (kyselky miluji).

ivulinka ivulinka

27. 2. 2021 15:34

Nadi, dnes jsem pekla lívanec podle tvého receptu, moc často ho nepeču, ale chtěla jsem změnu. Vypeckovala jsem na něho zavařené višně. Je moc dobrý, spěchám s pochvalou, s fotkou a s poděkováním za recept:-K:-8;-)

Nadja Nadja

25. 7. 2015 18:15

Blanka, Hellzdenka: děkuji a jsem ráda, že se dílo podařilo a koláč chutnal.;-)

Hellzdenka

25. 7. 2015 13:57

No a bod samozřejmě dávám!:yes:

Hellzdenka

25. 7. 2015 13:50

Koláč jsem dělala z 1,5 množství - atypický větší plech - meruně na střídačku s jahůdkama, je opravdu výborný, do těsta jsem přidala trochu muškátového květu drceného, nic nezkazí, buchtu pěkně ovoní. Špetku, ne hrst. Metlila jsem el. metličkami.

Blanka

12. 7. 2014 22:18

Výborný koláč a přitom jednoduchý recept, budu používat dál::yes::yes::-)):-)).Dělala jsem ho se švestkami.:-p. Díky Naďo!:-Ktoprecepty.cz

Jaruš

12. 6. 2014 16:25

jdu do něj:yes:;-):-p už ted' tu slintám :-D:-D posílám bodíky:yes::yes::yes::-K

Nadja Nadja

22. 1. 2014 12:47

Ivet: ;-) tak jsem zvážila, pak odměřila a doplnila do receptu - :-O mouky je cca 4 dl, cukru necelá půldecka nebo také 5 lžiček, ale každá lžička je jinak velká. Ale cukru si můžeš dát podle vlastní chuti. Droždí = u nás půlka kostky. Kostka tuku je 250 g - polovina 125 g a 80 g jsou asi 2/3 z té poloviny.
Doufám, že takto to stačí. Ať se Ti zadaří a dobrou chuť.:-K

Ivet

22. 1. 2014 00:53

Ráda bych zkusila váš nízký kynutý koláč, ale jde o to, že nemám přístup k váze. Nebyl by možný alespoň hrubý hrníčkový odhad? Jsem v Norsku a ráda bych něco tradičně českého pro moje zahraniční studenty ze všech koutů světa :-) Děkuji.

Petule

3. 8. 2011 13:51

Jiřička: Můžu vám napsat přesný recept na litou bublaninu.. Dáváme na ní třeba jablka, třešně,rybíz, maliny,a výborná je i s meruňkami. Takže: 0,5l mléka, 6 vrchovatých lžic hladké mouky, 2 lžíce cukru, 2 vejce a špetka soli. Vše smíchat, mezitím dejte do trouby plech s kusem másla,to se rozpustí a trosku seškvaří, na to nalijte tekuté těsto a na to naházejte ovoce. Peče se to tak dlouho až začnou okraje hnědnout.. potom to sypeme skořicí a vanilkovým cukrem.. a jíme to lžící přímo z plechu. Výborný oběd :) nebo sváča ;-)

Nadja Nadja

6. 6. 2011 15:39

Jani, děkuji za krásnou fotku. Třešinky já miluji, hned bych si je dala, ale nejraději jen tak, bez koláče.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lité kynuté těsto litý kynutý koláč kynutý lívanec na plech kynutý koláč litá kynutá buchta kynuté těsto lité na koláč litý koláč s ovocem kynutá litá buchta kynutý koláč s třesněmi litá buchta s ovocem kynutý litý koláč kynutá buchta se třešněmi kynutá bublanina litá buchta s merunkami kynutá buchta s třešněmi kynuté těsto lité kynute lite těsto lity kolac kynutá bublanina s drobenkou kynutý lívanec

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr, mléko, žloutek, tuk, sůl, ovoce, tuk, mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Koláč kynutý litý s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgGQ