Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.

Hodnocení receptu je 4,9 (172×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí )

26. 3. 2010 22:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký nebo 2 menší mazance

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 472 kJ / 4 415 kcal
Bílkoviny96,26 g
Tuky183,08 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 665 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy550,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hudaska1 hudaska1

10. 4. 2012 10:18

Každý rok jsem pekla s maminkou, ta to uměla skvěle, bohužel už není, tak jsem se pokoušela sama;-), pekla jsem 2x, protože první mi také spadl a vypadal jako létající ufo,ani u druhého jsem to nevylepšila, dopadlo to stejně:-( Nevadí, snědly se stejně oba ;-) Chuťově byly bezva, takže ukládám a posílám bodík.:yes::yes: Snad přidám i foto, až stáhnu do PC.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2012 22:18

jenula: díky za radu, určitě se bude hodit;-)

jenula

8. 4. 2012 21:56

Jenula: Konečně vynikající recept na mazanec vykynutý v pekárně.
Ovšem mléka jsem dala jen 200 ml. Podařil se. Doporučuji mazanec pořádně upéci (i vánočku) potom neklesne. Pomalu chládnout a potřít máslem.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2012 21:26

marianda: No, já ti moc děkuji, to je pro mne velká čest:-8, třebaže jsem ten recept nevymyslela;-). Co se týká vánočky, já ji neumím uplést, takže používám formu;-) a nenechávám ji vychladnout v troubě. Je to na každém z nás, jak si poradí. Dnes se mi moc nedařily beránci, které dělám každý rok. Koukám, mazance praskají, nevím, kde je chyba, kdyby se někdo zeptal. Tak to holt je. Jednou super, jindy se nedaří;-)

marianda

8. 4. 2012 21:08

Mila Jano,delala jsem podle tohoto receptu mazance uz podruhe a musim rici, ze jsou vyborne. Zkousela jsem i jine recepty a definitivne zustavam u tohoto. Uz zadne pokusy. Ja jsem zkusila udelat dva mensi vence, ale moc mne to pleteni neslo. Ale co hlavne jsme si rano opravdu pochutnali. Taky se mi na vanoce propadla vanocka :-// a mamka mi poradila, ze mam nechat po upeceni vystydnout v troube s pootevrenymi dvirky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2012 20:58

ferda30: nádherně se ti povedly, mám velkou radost!!:-O Děkuji!!! tak to má vypadat!!:-):yes::yes:

ferda30

8. 4. 2012 20:54

Dneska jsme pekli a musím jen chválit:-! Mazance jsou ooobrovské a chuťově výborné:yes: Nechala jsem kynout déle než půlhodinku na plechu a křížek jsem šmikla jen malýma nůžkama-výsledek je parádní:-! Viz foto. :-))Lepší než z obchodu. Už se těším na zítřejší snídani s kakajíčkem:-p Děkujuuu a boduju:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2012 16:12

Janushkaaa: nedívala ses do trouby během pečení? Jinak si to neumím vysvětlit!:-S

Janushkaaa

8. 4. 2012 14:10

Tak ho právě peču, voní krásně...Jen mi úplně celý rozpraskal a docela spadnul! Nevím kde se stala chyba, udělala jsem všechno podle receptu. Tak by mě zajímalo jak vy děláte ty krásně kulaté bochánky. Já mám obří rozpraskanou placku! Tak snad bude alespoň dobře chutnat!

Aniston

8. 4. 2012 13:32

Za 4 hodiny byl pryč :-D :-p a to jsme jen 4..velmi jsme si ho chválili a racept pečlivě zanecháme :-K opravdu výýýýýtenčný mazanec a také rychlý :yes: :yes: :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2012 23:59

Kriss: To je mi líto.:-S Já jsem ten koupený neměla dlouho, tak nemůžu porovnat.

Kriss Kriss

7. 4. 2012 23:34

Tak včera jsem mazanec pekla, udělala jsem si z těsta dva menší. Naneštěstí mi oba praskly, škoda, že jsem si dříve nepřečetla, že křížky se mají dělat menší, jinak by na tom vzhledově byli lépe. Nemůžu si však pomoct, asi jsem rozmazlená těmi mazanci z obchodu, ale chuťově mě přilíš neoslovily.:-/ Přišly mi málo vláčné, vůbec ne takové jako kupované, které se doslova rozplývají na jazyku. Každopádně rodině chutnalo, což bylo mým účelem, tak alespoň tak.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2012 14:28

senky: díky moc!! Ty fotky jsou super, jen mi není jasné, že nám letos všem praskají!:-O Vloni to nedělalo a letos co mazanec, to prasklina. No, že se nesní se nebojím;-)

senky senky

7. 4. 2012 13:19

Jana Remkova:díky:-K zadařilo;-) sice je rochlý, ale že by se nesnědl, se u nás nebojím:-)):-)) má brázdu jako při podzimní hluboké orbě, ale vlastně na jaře se taky oře:-D:-D přidám foto:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2012 09:59

senky: tak ať se zadaří!!:-))

1 7 8 9 10 11 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne

Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Mazanec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8jy