Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.

Hodnocení receptu je 4,9 (172×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí )

26. 3. 2010 22:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký nebo 2 menší mazance

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 472 kJ / 4 415 kcal
Bílkoviny96,26 g
Tuky183,08 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 665 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy550,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wikki

1. 4. 2024 09:22

Výborný mazanec. Dala jsem jen 200ml mléka:yes:

Capricorni

30. 3. 2024 08:24

katkatrnkova: katkatrnkova: recept za to nemůže,to hlava a ruce.......🤔 😂

katkatrnkova katkatrnkova

29. 3. 2024 22:12

katkatrnkova: tak jsem tu zpět po upečení.. no katastrofa. Už nikdy víc. Nechala jsem ho tam o 3 minuty víc a už jsem mazanec musela vytáhnou.. Kůrka pomalu spálená a vnitřek nedodělaný.. hrozný recept. Jsem opravdu zklamaná.. :-(:-(:no:

katkatrnkova katkatrnkova

29. 3. 2024 21:26

Těsto vypadalo že začátku jako břečka :-D pak jsem přidala víc mouky a už bylo v pohodě tak jak jsem si ho představovala. Těsto vykynulo krásně teď jen jak bude vypadat až ho vytáhnu z trouby. Uvidíme :-8

PetrV

29. 3. 2024 15:34

Děkuji za skvělý recept.

malo

29. 3. 2024 10:23

cathleen: Z receptu to poznat není. Já vím, že se to tak uvádí. Jen se mi stejně vždycky povede to pomotat. Čistě můj problém. Proto jsem se to snažila uvést na pravou míru i uživateli Duchuch
😊

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 3. 2024 08:40

malo: ano, kvásek se vždy dělá z odměřených, připravených surovin, které jsou napsány v receptu. Pokud to z tohoto receptu není poznat, není srozumitelný, v textu postupu to za autorku, která již není mezi námi, opravím ;-)

malo

27. 3. 2024 21:10

Duchuch: Přesně. Ale řekla bych, že to mléko se počítá i na kvásek.
Uvědomila jsem si to až potom, co jsem tam nalila 300 ml i s kváskem. Ale chybami se člověk učí. Příště budeme chytřejší. :-D

Ivetca

7. 12. 2023 22:14

Je skvělý i podle Ládi Hrušky (když nemáš mandle, vraž tam třeba sezam, když nemáš citrón, stříkni tam limetkovou citrónku, když nechceš rozbít další vejce, potři to těmi bílky s mlékem 🤣) 😋🥰

Jaksljiri

16. 4. 2023 13:48

Krásně vláčný

Duchuch

10. 4. 2023 13:31

Nesmyslný poměr surovin. Těsto má konzistenci tekoucí řeky. Vylil jsem ho do formy. Opravte to prosím, ať je to recept na mazanec a ne na kynutý perník ☝️

Xion14

9. 4. 2023 22:29

Bomba! Kynuly mi sice přes noc... ale dopadly dobře. :-D Skvělý recept!

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 4. 2023 21:19

KristynaBie: Je to jeden velký panák, můžete dát méně nebo vůbec a místo rumu dát mléko.

KristynaBie

9. 4. 2023 20:11

Opravdu 50 ml rumu?!!! 😁

Natalie74

9. 4. 2023 18:05

Dala jsem 200ml mléka a jen dva žloutky a mazance vyšly chuťově vynikající. Sice popraskaly, ale jen se po nich zaprášilo a o to jde! Díky za receptík! :-K

1 2 3 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne

Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Mazanec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8jy