Recept smí hodnotit pouze přihlášení uživatelé

Zavřít

Marcipán

www.toprecepty.cz Kuchař:

Cukroví , Nepečené, Ostatní 17 názorů

522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

200 g cukru moučka
200 g sušeného mléka
1 lžička medu
1 lžička oleje
pár kapek mandlové tresti
voda
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej med, tresť a po kapkách vodu, jen tolik, aby se s těstem dalo pěkně pracovat, jako s modelínou, pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko.

  2. Rozdělíme na díly a každý díl si obarvíme potravinářským barvivem. Marcipán buď tvarujeme nebo vtlačíme nejlépe do výlisků z adventních kalendáříků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcipán

  • Holky Holky (neregistrovaný)

    Jana: Taky to máme jako beton a nevíme co s tím :D olej ani nic jineho uz do toho zapracovat nejde..

    Odpovědět

  • quessi quessi(neregistrovaný)

    Zdravím, dá se místo klasického sušeného mléka použít třeba sušené sojové mléko?

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    poraďte mi prosím, co ělám špatně, když ten marcipán mám strašně tvdej, že se nedá vůbec vypracovat, natož pak rozválet nebo s ním jakkoliv pracovat..díky

    Odpovědět

  • Tereza Tereza (neregistrovaný)

    Můžu místo medu použít kukuřičný sirup a kdyby tak jaké množství... a jaká vrstva se má být při potahování ... předem děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Občas dělám tento falešný marcipán, s hmotou se pracuje moc dobře. Dort jsem ještě nepotahovala, to nemám odvahu, jen vyrábím jednoduché ozdůbky:-8 Přidávám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    Hallo tak na mi narozeniny vyskousim tvuj marzipan na miho dorta uz se tesim .:-8:-K:-*:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    hm...Renka má pravdu, marcipán to nie je. Poťahovacia hmota na torty figúrky áno, ale marcipán je čosi iné. :-))

    Odpovědět

  • Renka Renka(neregistrovaná)

    :no:Toto není žádný marcipán,s ním to má společné pouze jméno.

    Odpovědět

  • Dagmar Dagmar(neregistrovaný)

    může se tato hmota použít i na potahování dortů apod? nebo jenom na tvarování? Děkuji.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jakube, kdybys pozorněji četl, přečetl by sis, že se barví potravinářskými barvami ;-)

    Odpovědět

  • Jakub Jakub (neregistrovaný)

    cím to barvíte ??? \\\"rekl bych vodovkama ale nwm asi by to moc nechutnalo\\\":-//:-))

    Odpovědět

  • Simca S. Simca S.

    Irreno - ano, jde to bezvadně, používám přesně takováto rozpis a potahuji i modeluji z něho. Marcipán ochucuji trochou tresti "hořké mandle" i "sladké mandle". Na běžný dort (potažní + ozdobení) spotřebuji hnotu z 1 - 1,5 dávky, tedy z 200 - 300g cukru...
    Simča S.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Jde tímto marcipánem potáhnout dort?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Kajka005 Kajka005(neregistrovaný)

    Mňam,mňam................................dál snad nemusím pokračovat?!Mňam.....:-K:-K:-8:-8

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo