Pivní ovárek z bůčku

thomassinno Kuchař: thomassinno

Doba přípravy: 2 hodiny dle strávníků a váhy masa Vepřové maso 24 názorů

Suroviny

1 kg bůčku
3 piva (světlé)
sůl
pepř
bobkový list
10 stroužků česneku
voda na dolití při vaření
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a necháme přes noc v lednici.

  2. Do většího hrnce si dáme maso, zalijeme 3 půllitry piva, dolijeme vodou, aby bylo maso zakryté a zvolna táhneme cca 2 hodinky, až je masíčko měkké.

  3. Samozřejmě k masu přidáme sůl, pepř a bobkový list, já dal ještě 10 stroužků česneku vcelku.

Poznámka

Kdo vaří maso s kostí, pozná, že je uvařené tehdy, když jde kost hezky vyndat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní ovárek z bůčku

  • Nadia22 Nadia22

    Takhle jsme varili bucek taktez, akorat ve vode. Kdyz vychladl, tak jme ho cely obalili v susene cervene paprice a krajeli na tenke platky. Jedl se za studena......Takze ted to zkusim v tom pive. Doufam, ze nebude met horkou chut......:-Q

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OZajímavý receptík na mě koukl z náhodných;-):-))Ukládám a+28:yes:posílám:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno(autor receptu)

    Lemarti: Chlapský receptík to asi bude, už jen kvuli tomu pivečku :-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Jo snad se dámy neurazíte když napíšu-chlapský recept:-D:-D+19:-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno(autor receptu)

    Děkuju za bodíky, je to opravdu famozní chuť, Vaclave , vyzkoušej, nebudeš litovat :-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tome:-O:-O:-Ozírám,ale jistě supr mňamka:yes:dávám bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tome.Už mne napadlo ledacos. Ale TOHLE ? Ten bůček u mne vede i když nevím jak to vaření v pivu prosadím. Zkusím zabojovat. Nejprve v malém množsttí a pak až jak uspěju..Uvidím. +bodík 16

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O:-O no to je něco :yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Sama za sebe i z ohlasů cítím, že toto bude bašta, jen mě tak ještě napadá, nedal by se zpracovat i vývar? Nějaká pivní polévečka z pěkného masíčka by možná byla stejně dobrá. :-p;-):-)+ 14

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    S tím pivem to bude dobrota:-p:yes:+13

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tome, bezva recept:yes:+12.

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno(autor receptu)

    Děkuj Vám šem za milé konentíky, opravdu vyzkoušejte, ta chut je prostě super :-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Tomáši, tento recept je moje krevní skupina:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +11

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Tome paráda:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Velmi zajímavá kombinace - přímo výzva k vyzkoušení ;-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: ovarek recepty z bůčku pivní buček vepřový ovárek bucek ovarek chlapský bůček recept na ovárek jak zpracovat bůček vaření bůčku jak uvařit ovárek ovarek recept česnekovy buček na pivě ovárek recepty pivní lednice pečený bůček v kapustovém listu příprava bůčku domácí ovárek recept na pivní bůček ovarek jidlo vařený ovárek

Zapomněl/a jsem heslo