Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky

Kdo by neznal tohle vanilkou vonící cukroví plné ořechů? Vanilkové rohlíčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví a na svátečním stole nikdy nesmí chybět. Vzít si jen jeden nestačí, na jazyku se rohlíčky opravdu jen rozplývají.

Hodnocení receptu je 5,0 (119×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 92 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 12 min Doba přípravy bez doby odležení těsta.

92 min (80 min příprava + 12 min tepelná úprava, Doba přípravy bez doby odležení těsta.)

4. 3. 2008 20:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 432 kJ / 5 600 kcal
Bílkoviny76,28 g
Tuky391,20 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 411 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy432,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarka

21. 12. 2016 11:17

Jedna z tetiček nebo spíše pratetiček, protože je to již hafo let byla cukrářka (Haná) a máme od ní celá rodina tzv. "rodinné recepty" které celá léta, každým rokem opakuji. Dcera, která pracovala v divadle a mívali koncem roku po představení raut mi vždy říkala, že naše rohlíčky zmizí jako první. Tak zkusím nabídnout recept. Je to samozřejmě klasika, nic nového pod sluncem - 20 dkg hladké mouky v závorce je napsáno obyč. , 12 dkg. másla - nedávám Heru, zkoušela jsem jednou asi předloni, ale pokazila jsem si cukroví. Rozhodně to nebylo ono. Dále 7 dkg. oříšků (vlašské), 5 dkg cukru moučky, špetka vanilkového cukru. Peču ale hned ze dvou dávek, krásně drží pohromadě, nádherně se dělají a chutnají velmi dobře. A teď nezapomeňte! Místo toho "obyč," - protože již dnes neexistuje - byla to ta nejobyčejnější mouka, asi plná lepku, vždy jsem slýchávala od mámy, na vanilkové rohlíčky ne 00, ale obyčejnou mouku. Takže proto se dnes přidává jedno celé vejce. Jinak ty rohlíčky neuválíte. Hezké svátky a hodně zdraví do nového roku. Jarka

evkae

18. 11. 2016 20:56

casino: chtěla bych vyzkoušet neco jiného - tento recept mě zaujal - ale zerazilo mě že se do těsta nedává žloutek...
:-?

casino casino

24. 10. 2016 15:22

Roman34:
Spletl jste se (a jako neregi nemáte patrně možnost editace komentáře) ale rcp není můj, a fotečka už vůbec ne :-)
(ale tady vpravo, v INSPIRACÍCH je obrázek BRUNSLI - taky velká vánoční dobrota:yes:
No, je sice dražší, ale zato to dá víc práce:-D

Roman34

24. 10. 2016 14:45

casino: Dobrý den jak jste dělala tu nudli takto hladkou:yes: , když jsem to dělal v rukou tak tam zůstávají otisky článků prstů, což nevypadá moc ezteticky:-Q ale musím i já říct že máte pěkné rohlíčky moc, dělám jich jen pár na zkoušku asi dvacet, jsem amatér takže nevím co se stane zkusím dát foto uvydíme jak to bude vypadat vyfocené, můžu dát foto s vaším zdovolením.?:-Q

Roman 34 Roman 34

24. 10. 2016 13:09

casino: Děkuju:-K vážím si toho zkusím udělat těsto už mám rúčo udělané a přes noc bylo v chladu a zkusím půl rohlíčku v moučkovém, a půlku polomáčený v čokoládě.

casino casino

23. 10. 2016 23:26

Roman 34:
Asi 7 minut do BLEDĚRŮŽOVA - řiďte se barvou pečiva a dejte si bacha - dochází ještě na plechu:-)
No, já dělávám strojkové a ty peču při 170°C

Roman 34 Roman 34

23. 10. 2016 23:00

Prosím, jak dlouho se pečou na těch 180c děkuji.:-)

Tomas

12. 12. 2015 21:05

Rohle dobre,skusim na ne nalakat jeziska do pytlackeho oka... Snad se to povede, minule jsem zkousel linecky,ale to asi nezere:-( snad bude letos vetsi uspech. Dekuji za recept

Ivana

12. 12. 2015 13:34

Absolutní nespokojenost. Dělám svoje tradiční každoroční vanilkové rohlíčky, které jsou výborné, přesto jsem chtěla zkusit i jiný recept. Tento nedoporučuji, jsou takové bez chuti,příliš křehké a proti mým prostě nesrovnatelně horší. Možná kdyby místo vlašáků byly lískáče, tak to bude lepší. Ale je pravda, že těsto má super konzistenci na práci. Ovšem to mi je houby platné. Na těsto se nehraje.

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 12. 2015 00:03

Vybrala jsem si tento recept na vanilkový rohlíčky z mnoha co tu jsou;-);-)s těstem se pracovalo krásně,nelepilo se a rohlíčky šly krásně tvarovat,jediné co mi trochu zklamalo,že při pečení docela dost naběhly a pak po vytažení z trouby,jako by se trošku spadly,nevím jak to popsat,ale po obalení v cukru to není znát a na chuti to neubralo,jsou vynikající;-):yes:bodík dávám zasloužený:yes:

Marta

10. 12. 2015 20:51

Vendy L.:Ja peciem uz roky rohlicky,ale kedze neviem vytvarovat tak pekne tak som si to ulahcila tym,ze cesto rozvalkam na hrubsie a z okruhlym vykrajovatkom vykrajujem mesiaciky detom chuti a ja to mam coby dup :-D

tamara

9. 12. 2015 23:17

zrovna dnes jsem dělala. mňamka veliká. ano,spoji se to krásně i bez vajec

Monika

9. 12. 2015 16:25

Vám se to spojilo i bez vajec ?

Markéta Jakoubková

9. 12. 2015 09:15

Dnes dělám další várku, partner mi je sežr........ :-O Asi jsou fakt výborné :-K

Markéta Jakoubková

7. 12. 2015 13:16

Výborné, děkuji. Recepty jsem nepodědila, tak hledám na netu, a tyto rohlíčky se povedli bezvadně. :-) :yes:

1 2 3 4 5 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cukroví recepty na úžasné cukroví vánoční rohlíčky vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů cukroví recepty vanocni cukrovi recepty s fotkou vanocni cukrovi video cukroví vánoční cukroví videa rohlíčky ořechové rohlíčky karolína rohlíčky recept vánoční cukroví video recepty vanocni cukrovi recepty video rohlíčky vánoční recept na vanocní cukrovi recepty na vánoční cukroví video nejlepší vanilkové rohlíčky na světě kdy začít péct cukroví nejlepší vanilkové rohlíčky bez ořechů video recepty cukrovi

Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07K