Cukroví - Marokánky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Cukroví , Pečené 9 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

2 smetany
8 lžic cukru
2 vanilkové cukry
4 lžičky másla
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce sekaných oříšků
4 lžíce sekaných mandlí
8 lžic kandovaného ovoce
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme smetany, cukry, máslo a mouku. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 min., poté odstavíme.

  2. Vmícháme mandle, oříšky a ovoce. Lžičkou tvoříme na pečící papír hromádky (dál od sebe, trošku se roztečou). Pečeme zvolna asi 10 min.

  3. Ještě teplé vyjmeme a necháme vychladnout. Pak ještě spodní stranu polijeme čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Cukroví - Marokánky

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Nic se neděje,každá trouba jinak peče,takže to neřeším.Já kdybych to šoupla na 200 ,tak to mám černé,jako uhel,ihned.Takže v pohodě.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    MartaU:
    Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...:-)) a už začínám tušit, kde je zakopaný pes:-))
    Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdl:-))

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Joo,máte pravdu,patří tam 125 ml šlehačky,prominte. Já ani nevím,prostě to peču do zlatova,na troubě mám pokažený časovač.Peču snad 15 minut??Prostě jak to má zlatavou barvu,tak vytahuji plech.Děkuji,že jste mně upozornil

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    MartaU:
    ...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...:-))
    "Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete):-//

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Dobrý podvečer.Takže normální šlehačku nalejete do hrnce 1,25 ml,1 hodně vrchovatá lžíce hlad.mouky,5dkg cukr krupice,dáte do hrnce vařit a míchat na slabém phni.Nechat asi 2 minutky převařit a nechat trochu vystydnout.Přidat nasekané ořechy,kandované ovoce...Klademe hromádky na plech ,na pečící papír.Pak lžičkou namočenou ve studené vodě ,hromádky porovnáme,prostě at jsou trochu rovné.Peču je na 100 stupnů,do růžova.Pozor mám pečení zapnuté vrch i spodek na prostředním roště.Jakmile zrůžoví,vytáhneme a hned sundáváme z papíru.Jsou jako z gumy,ale normálně stuhnou.Pak je poleji čokolád. polevou a hotovo

    Odpovědět

  • poldinka poldinka(neregistrovaná)

    píšete smetanu ale jestli na šlehání tedy šlehačku a jaký obsah té smetany.:-p

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Doporucuji rozhodne nepect na pecicim papire, protoze by se tak prilepily a nesly dolu. Primo na vymazanem plechu jdou lehce podebrat.:yes:

    Odpovědět

  • milhouse milhouse(neregistrovaný)

    na jakou teplotu se to peče ?

    Odpovědět

  • Andrejka Andrejka(neregistrovaná)

    Mňam já du prič tady mi každej dělá chutě!!!!!!!:-)):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo