Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety ala carbonara

Prostý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara to pravé! Kdo hledá recept na pravé carbonara, měl by se poohlédnout jinde.

Hodnocení receptu je 4,9 (88×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

14. 4. 2010 01:07

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 230 kJ / 3 162 kcal
Bílkoviny90,97 g
Tuky155,91 g
Vláknina24,46 g
Cholesterol 605 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,77 g
Sacharidy337,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paul Sulc

13. 1. 2018 10:10

casino nevim co se vam zda netolerantni. To, zer se mi nelibi, kdyz nekdo tvrdi, ze nejake jidlo musi byt presne takove, jako dela on/ona a ne jine? Pamatuji, ze pred 20 lety mi jeden trouba tvrdil, ze majoranka do gulase nepatri, protoze jeho zena ji tam nedava. Koupil jsem mu kucharku'' Gulas pokazde jinak'' A tak velice nerad uznal ze se da delat mnoha zpusoby. Tedy i ta carbonara se da delat ruzne. A o to mi slo, ovsem, pochopit to je zrejme narocne.

Zuzana

13. 1. 2018 07:41

casino: Někdo nabádá k tolranci, jiný šíří mezi lidmi zlo a myslí si u toho že sež... všechnu moudrost světa. Tak si to přeberte.

casino casino

13. 1. 2018 07:12

Paul Sulc:
No, furt se tu oháníte tolerantností, tak se jí zkuste držet...;-)
bofinka:
Asi je to podle regionu...
***
https://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/
Tak si to přeberte...:-);-):-D

Paul Sulc

13. 1. 2018 02:58

bofinka: jsou , bohuzel , lide kteri strasne radi rikaJI tem druhym, co se patri ci nepatri, jak presne ma neco byt. U jidel chudych lidi je to zvlaste obsurdni, chudaci pouziji prave jen to, co maji.Nekdy maji jedno vejce, jindy treba ctyri, pak je carbonara trochu jina. Muj family doktor je Talian a tak jsem se jej na tu smetanu pral. Rozumne mi rekl, ze proste to je krajove, ba i rodiny to delaji ruzne, kdyz maji smetanu, tak ji daji, kdyz ne, pouziji maslo a kdyz neni ani to, proste jen vejce a olej. I tu pitomou bramboracku dela kazdy trochu jinak, co venkov dal, to tam je. Nekdo dava smetanu do ptacku ci gulase, jiny ne. Meli bychom byt vice tolerantni k ruznym zpusobum vareni.

bofinka

13. 1. 2018 01:40

casino: Myslim, ze neni vubec podstatne, slo o to, co je carbonara.
Italove o spravne udelanych spagetach alla carbonara maji jasno. Kdo si prida smetanu dobre vi, ze UZ to neni carbonara.
Zde autorka na 500 g testoviny dava dva zloutky, melo by jich byt minimalne 5 + 1 cele vejce nebo alespon bilek. Chut opravdicke carbonary je dana vejci, pancettou a pecorinem, smetanou tu chut "naredite" a uz to neni ono.
Kdyz pak pouzijete guancale, neni treba ani pridavat pepr, protoze ho uz obsahuje.
Bazalka, cesnek atd. tez zbytecnost.

casino casino

12. 1. 2018 23:37

bofinka:
Jaksi jsem nepochopil, co vám chutná víc? :-O:-)

bofinka

12. 1. 2018 23:10

Nadia22: Zkuste si je jednou udelat se smetanou a priste bez, rozdil je evidentni.
Asi jako kdyz udelate hovezi na zelenine bez smetany, tedy "na divoko" a priste "na divoko" se smetanou ;-)
Carbonara se dela bez smetany, nerikam, ze smetanou neni dobra, ale chutove je uplne nekde jinde. Urcite by se to nemelo jmenovat carbonara.

Nadia22 Nadia22

12. 1. 2018 22:30

Ja mam Italskou kucharku, a tam smetanu davaji. Jenomze i na internetu se i Italove hadaji, jestli smetanu dat nebo nedat. To zalezi na regionu. Asi tak jako - jina ves, jiny pes-...........Oni jsou dobre bez smetany, I se smetanou...Italska kuchyne je mi blizka, jelikoz jsem tam 1 rok bydlela pred mnoha lety.

forlida

4. 12. 2017 19:30

výborné, dělala jsem minulý týden a zítra je chtějí zase. za mě palec nahoru:yes:

Mutsynka

5. 5. 2017 18:20

Výborné. :yes: Vařila jsem podle tohoto receptu už po druhé :-Q můžu se po nich utlouct <3

Tomas lauryn

17. 2. 2017 12:46

Do uhlirskych spaget zasadne nepatri smetana :-//

casino casino

24. 1. 2017 19:50

Včéééra byl v TV Zdenda P. a k hostinskému pohovořil asi takto: "Kdybyste měl hospodu ve Francii a Francouz si otevřel hospodu tady, tak zkrachujete oba!"
No, podle posledního komentáře není šprochu, aby ...;-(

Irena P.:
Podobně jako vy dnes, mě před časem pobavili známí po návratu z Itálie: "...ani pořádnó picu tam neumijóóó...":-D

Irena P.

24. 1. 2017 19:20

Mňam ;-) Miluju špagety carbonara se smetanou. Mimochodem - myslím, že si jako každý národ přizpůsobujeme recepty dle své chuti. Popravdě - v itálii mě většina jídel ani nechutnala. I naše pizzy mně přijdou lepší. Takže za mě recept na jedničku ;) Děkuji.

casino casino

11. 1. 2017 23:07

Paul Sulc:
No, moc s vámi nesouhlasím :-D a pominu-li "maličkost", že těstoviny se vaří až nakonec:-! tak sám se cítím "strasne netolerantni a arogantni";-( a proto si dovolím:
Když už autor dá receptu česko-italský název, tak se není co divit, že zpotvořil i recept sám (bazalka:-((
Ale není pravda, že v It. se zásadně nepřidává smetana. V některých, především v severních regionech (asi vliv rakouské kuchyně) smetanu používají. Ne vždy, ale občas používají :-)

Paul Sulc

11. 1. 2017 21:57

Radvik
: uhodil jste hrebik na hlavicku. Diskuse jsou plne netolerantnich, suverenich Cechu, kteri vedi presne jak co ma byt a co se nesmi, protoze oni to tak nedelaji. Samozrejme, jestli carbona, bramborovy gulas, rajska, sp.ptacky nekomu chutana se smetanou, tak at si ji tam da kolik chce. Preci nejde o to, na chlup presne kopirovat Taliany, ale pekne si strejchnout. Cesi jsou strasne netolerantni a arogantni. A at si carbonaru vylepsi treba uzenym ci buckem, kazdeho to vec, ne?

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špagety carbonara špagety carbonara se smetanou špagety carbonara recept špagety carbonare carbonara recept na spagety carbonara špagety carbonara recept těstoviny carbonara se smetanou recept špagety carbonara spagety karbonare carbonara špagety špageti carbonara recepty spagety carbonara pravé špagety carbonara spagety carbonara recepty zapečené špagety od babici kuchaře italské špagety carbonara carbonara se smetanou carbonare špagety se smetanou

Suroviny: těstoviny špagety, slanina, máslo, česnek, žloutek, smetana sladká, sýr parmazán strouhaný, sůl, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Špagety ala carbonara

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2kE