Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!

Aneta.K Kuchař:

Asi 9 Dorty 12 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

Krém:
1 máslo
Nyní v akci
350 ml mléka
Nyní v akci
1 mandlový pudink
1 vanilkový cukr
madlová tresť
cukr moučka
Korpus:
6 vajec
220 g cukru krupice
260 g polohrubé mouky
15 lžic studené vody
prášek do pečiva
Marcipán:
150 g sušeného mléka (Laktino)
150 g moučkového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
3 lžíce vody
mandlová tresť
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, který dáme do lednice.

  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku s kypř.pr. a lžíce vody.

  3. Pořádně vyšleháme a nakonec vařečkou pomalu vmícháme bílky. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a do předehřáté trouby na 200°C vložíme.

  4. Po 15min. troubu zeslabíme na 150°C-160°C.

  5. Pečeme asi 45min. Já do toho vždycky píchnu špejlí, když ji vytáhnu čistou, tak je korpus hotov:)

  6. Krém: Mléko s pudinkem a van.cukrem si uvaříme.

  7. Necháme vychladnout až je úplně studený a pak postupně zašleháme do másla a ochutíme dle chuti + mandl.aroma

  8. Marcipán: Všechny ingredience vpracujeme do sebe, s marcipánem pracujte hned,nenechávejte do druhého dne odležet, ztvrdnul by:( a pak z něj tvarujte figurky, kytičky co jen vás napadne pracuje se s ním dobře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo