Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyk vařený - vepřový

Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

1. 5. 2010 09:14

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie45 kJ / 11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vnučka raději míšené brambory. My raději takto.

Lze podávat s okurkou, červenou řepou, salátem listovým, okurkovým, rajčatovým. Jak kdo .

Polévka má svoji dobrou typickou chuť a lze dát nudličky nebo drobení či osmaženou žemli. Když dáme dost zeleniny (jako my), je dobrá jen tak, jako vývar se zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 12. 2023 17:21

J1rka: ano sloupne se ta kůže neb je tuhá a myslím,že by ani nechutnala;-)zrovna tak aj u hovězího uzeného jazyku se musí sloupnout,ale vždy hned po uvaření když je jazyk horký jinak to jde špatně;-)

J1rka

29. 12. 2023 12:56

Dobrý den, můžu se zeptat, proč se jazyk loupe? Je to tuhé nebo to není dobré? Díky

Burns

14. 10. 2020 07:34

azeret: Protože 15 minut je málo.

masorad masorad

2. 2. 2019 19:54

Tak jsem uvařil. Perfektní sobotní oběd. Jednoduchý recept s famózním výsledkem. Jazýček miluji, bohužel se málo dostane. Šťouchané brambory s cibulkou dělávám, ale nikdy mě nenapadlo přidat škvarky. Skvělý nápad. Polívka z vývaru byla taky vynikající.:yes::yes::yes:

azeret azeret

8. 8. 2016 09:29

Casino:
Moc děkuji! :-K Jazyk se mi ale bohužel moc nepovedl - byl tuhý. Přítel ho miluje, tak jsem mu chtěla udělat radost, ale prý má být měkčí, jeho máma ho však dělá právě v papiňáku. Já ho dala do studené vody a po přivedení k varu vařila 75 minut. Příště ho tedy zkusím dát do vroucí ;-) Já se nevzdám! :-D:-D:-D

casino casino

5. 8. 2016 20:17

azeret:
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že. :-) ...a lépe se loupou od kořene ke špičce:yes:

azeret azeret

5. 8. 2016 09:55

Mohu se zeptat, jak dlouho se takový jazyk přibližně vaří v obyč hrnci? Je mi jasné, že záleží na velikosti, ale aspoň zhruba :-8 Předem moc díky, dnes se chystám na svou jazykovou premiéru :-D

Pavel

25. 10. 2013 18:58

dnes poprvé uzený jazyk převařený křen a hořčice + chleba no lahůdka :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 7. 2011 16:57

:-p mńam!!

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 5. 2010 22:05

V hořčičné omáčce,nebo v trojobalu je také výborný;-)ale vždy,když toto jídlo z jazýčků připravuji,musí jich být víc-užírám jen tak uvařené a bez ničeho:-8:-O:-D

spagetka spagetka

1. 5. 2010 16:49

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Janacek

1. 5. 2010 14:11

Jazyky máme také rádi.Po uvaření nakrájím podélně na plátky, potřu česnekem a zlehka opeču na přepuštěném másle.:-p:-p

pipre pipre

1. 5. 2010 13:16

Vašku super:yes:+5.

thomassinno thomassinno

1. 5. 2010 12:13

Hmmm ... Vašíííku, závidím, jazyk je velká lahůůdka:-* :yes: +4

Jenda1 Jenda1

1. 5. 2010 12:05

Vašku, vařený jazyk mám nejraději s křenem, pepřem a plnotučnou hořčicí. Samozřejmě podávaný se šťouchanými brambory a voňavou cibulkou má taky své kouzlo;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +3

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vařený jazyk vařený jazyk recept uzený vepřový jazyk recepty z veproveho jazyka polévka z vepřového jazyka jak uvařit uzený vepřový jazyk úprava vepřového jazyka jak upravit uzeny hovezi jazyk příprava vepřového jazyka vaření vepřového jazyka jak uvařit jazyk veprovyjazyk jak dlouho vařit jazyk uzený vepřový jazyk recepty uzený vepřový jazyk recept jazyk recept jak oloupat jazyk jazyk recepty vařené jazyky vařený jazyk recept s omáčkou

Suroviny: pepř celý, koření nové koření, ořech muškátový, česnek, sůl, cibulka, mrkev, sůl, celer, petržel, libeček, pórek, brokolice, květák, brambory, sádlo, škvarky, cibule, sůl

TopRecepty.cz

Jazyk vařený - vepřový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WO7