Jazyk vařený - vepřový
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 45 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vnučka raději míšené brambory. My raději takto.
Lze podávat s okurkou, červenou řepou, salátem listovým, okurkovým, rajčatovým. Jak kdo .
Polévka má svoji dobrou typickou chuť a lze dát nudličky nebo drobení či osmaženou žemli. Když dáme dost zeleniny (jako my), je dobrá jen tak, jako vývar se zeleninou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2023 16:21
J1rka: ano sloupne se ta kůže neb je tuhá a myslím,že by ani nechutnalazrovna tak aj u hovězího uzeného jazyku se musí sloupnout,ale vždy hned po uvaření když je jazyk horký jinak to jde špatně
29. 12. 2023 11:56
Dobrý den, můžu se zeptat, proč se jazyk loupe? Je to tuhé nebo to není dobré? Díky
14. 10. 2020 06:34
azeret: Protože 15 minut je málo.
2. 2. 2019 18:54
Tak jsem uvařil. Perfektní sobotní oběd. Jednoduchý recept s famózním výsledkem. Jazýček miluji, bohužel se málo dostane. Šťouchané brambory s cibulkou dělávám, ale nikdy mě nenapadlo přidat škvarky. Skvělý nápad. Polívka z vývaru byla taky vynikající.
8. 8. 2016 08:29
Casino:
Moc děkuji! Jazyk se mi ale bohužel moc nepovedl - byl tuhý. Přítel ho miluje, tak jsem mu chtěla udělat radost, ale prý má být měkčí, jeho máma ho však dělá právě v papiňáku. Já ho dala do studené vody a po přivedení k varu vařila 75 minut. Příště ho tedy zkusím dát do vroucí Já se nevzdám!
Moc děkuji! Jazyk se mi ale bohužel moc nepovedl - byl tuhý. Přítel ho miluje, tak jsem mu chtěla udělat radost, ale prý má být měkčí, jeho máma ho však dělá právě v papiňáku. Já ho dala do studené vody a po přivedení k varu vařila 75 minut. Příště ho tedy zkusím dát do vroucí Já se nevzdám!
5. 8. 2016 19:17
azeret:
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že. ...a lépe se loupou od kořene ke špičce
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že. ...a lépe se loupou od kořene ke špičce
5. 8. 2016 08:55
Mohu se zeptat, jak dlouho se takový jazyk přibližně vaří v obyč hrnci? Je mi jasné, že záleží na velikosti, ale aspoň zhruba Předem moc díky, dnes se chystám na svou jazykovou premiéru
25. 10. 2013 17:58
dnes poprvé uzený jazyk převařený křen a hořčice + chleba no lahůdka
29. 7. 2011 15:57
mńam!!
18. 5. 2010 21:05
V hořčičné omáčce,nebo v trojobalu je také výbornýale vždy,když toto jídlo z jazýčků připravuji,musí jich být víc-užírám jen tak uvařené a bez ničeho
1. 5. 2010 15:49
1. 5. 2010 13:11
Jazyky máme také rádi.Po uvaření nakrájím podélně na plátky, potřu česnekem a zlehka opeču na přepuštěném másle.
1. 5. 2010 12:16
Vašku super+5.
1. 5. 2010 11:13
Hmmm ... Vašíííku, závidím, jazyk je velká lahůůdka +4
1. 5. 2010 11:05
Vašku, vařený jazyk mám nejraději s křenem, pepřem a plnotučnou hořčicí. Samozřejmě podávaný se šťouchanými brambory a voňavou cibulkou má taky své kouzlo. +3
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 52 sekundami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 5 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čím dochutit sladké krémy a náplně: Poradíme vám, jaká jsou přírodní a potravinářská aromata
Dokonalá huspenina jako ze zabijačky nahradí tlačenku. Potřebné suroviny koupíte za pár korun a snadno si ji uděláte i doma
Další recepty
Tématické fráze: vařený jazyk vařený jazyk recept uzený vepřový jazyk recepty z veproveho jazyka polévka z vepřového jazyka jak uvařit uzený vepřový jazyk úprava vepřového jazyka jak upravit uzeny hovezi jazyk příprava vepřového jazyka vaření vepřového jazyka jak uvařit jazyk veprovyjazyk jak dlouho vařit jazyk uzený vepřový jazyk recepty uzený vepřový jazyk recept jazyk recept jak oloupat jazyk jazyk recepty vařené jazyky vařený jazyk recept s omáčkou
Suroviny: pepř celý, koření nové koření, ořech muškátový, česnek, sůl, cibulka, mrkev, sůl, celer, petržel, libeček, pórek, brokolice, květák, brambory, sádlo, škvarky, cibule, sůl
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
18 názorů