Cejn velký do křupava pečený
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Hodně chuťově podceňovaná ryba našich vod. V současné době je ve tření. U vtoku řeky Svratky do Novomlýnské nádrže jsou u břehu k vidění trofejní kusy dosahující i 65 cm a váhy kolem 4 kg. Má hodně kostí, ale s tím se tak nějak u ryb musí počítat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 3. 2019 11:29
Cejny opékám často, jsou vynikající. Také dělám z nich salát je moc dobrý.
22. 5. 2015 11:19
Dnes jme dělali cejna-trochu pasty chilli,česnek,sůl,rozmarýn.Velká dobrota.
www.toprecepty.cz
www.toprecepty.cz
23. 4. 2014 20:26
Alexiss:
... už vidím a chválím - pěkně vypečenej
... už vidím a chválím - pěkně vypečenej
23. 4. 2014 20:15
Colombo65: foto už je
ochutnala jsem i toho bolena, tlouště a karase, ale fakt nic moc
ochutnala jsem i toho bolena, tlouště a karase, ale fakt nic moc
23. 4. 2014 19:59
Alexiss:
... to foto fakt nikde nevidím
Každá ryba si zaslouží ochutnat
... to foto fakt nikde nevidím
Každá ryba si zaslouží ochutnat
23. 4. 2014 19:54
Můj rybář už se zase činí, chtěla jsem vyzkoušet něco nového- dobré, přidávám bodík +23 a s dovolením fotku- to bílé je zakysanka s křenem z jiného receptu, kterou jsem chtěla také ochutnat.
Filet pečený kůží nahoru mi chutnal více.
Ještě jsem nepochopila větu z jednoho komentáře- "cejn se nejí"- to je nějaká temná lidová pověra? Cejn mi domů smí, odmítám bolena, tlouště a podobné ryby s blátivou konzistencí.
Filet pečený kůží nahoru mi chutnal více.
Ještě jsem nepochopila větu z jednoho komentáře- "cejn se nejí"- to je nějaká temná lidová pověra? Cejn mi domů smí, odmítám bolena, tlouště a podobné ryby s blátivou konzistencí.
19. 8. 2013 19:52
Cejn je velice chutná ryba.Má ale docela dost kostí.Nejlepší je pečený na másle s kmínem.Mám s tím velice bohaté skušenosti.Vyrábím z cejnů i rybí salát vynikající
28. 11. 2012 12:02
kechn: Jí - nejí... Já bych řekla, že se jí všechno, co nám chutná, tak proč nezklusit právě cejna? Kdysi jsem sjížděla Lužnici a ochutnala jsem cejna, pečeného na ohni. Je to dávná vzpomínka, ale rozhodně příznivá.
28. 11. 2012 11:58
miláček mi přinesl s vánočním kaprem i docela velkého cejna, budu ho dělat poprve, těším se, všichni mě odrazují, že se cejn nejí, ale dnes je přesvědčím o opaku!
22. 3. 2011 08:20
nádhera.... miluju jakékoli ryby... jsou pro mě poživatelné už od velikosti grundlí...
8. 10. 2010 20:10
Colombo,dnes jsem dělala cejna na večer.Byl absolutně vynikající.Vynechala jsem ale chili,potomky by to páliloPosílám ti bodík,fotku a Petru zdar
2. 6. 2010 22:09
vyzera to uzasne, zbiehaju sa mi slinky tvoja rybka si bodik zasluzi
6. 5. 2010 10:11
Tak to by byla ňamka,já ryby můžu těm já neodolámDávám bod
6. 5. 2010 10:01
Ryby to je moje a tahle je fakt luxusně připravená
6. 5. 2010 07:50
Páni, hned bych si dala. Když manžel chytne většího, tak si taky připravujeme podobně. Cejn má velice dobré bílé masíčko, které není ani tak cítit rybinou. Ty kosti..., no u většího kusu se to dá Fotky jsou překrásné a já musím dát bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 8 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 13 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 24 minutami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 33 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 50 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídlo jako lék: Tyhle české superpotraviny posílí imunitu, zlepší pleť a zpomalí stárnutí!
Celer bulvový, řapíkatý a listový: Všechny odrůdy vyséváme již v únoru
Buchty po ránu: Šneky s pudinkem a rozinkami z plundrového těsta podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a nadýchané
Další recepty
Tématické fráze: cejn recept cejn recept na cejna cejn recepty příprava cejna recept cejn recepty cejn jak připravit cejna recepty z cejna recepty na cejna cejn na masle ryba cejn recepty z ryby cejn mořský cejn recept recept ryba cejn recepty z ryb cejn recepty z cejnu recepty ryby cejn recept z cejna cejn na kmine
Suroviny: cejn, pasta chilli, sůl, pepř, kmín celý
Cejn velký do křupava pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6R1
24 názorů