Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort "Chocolate Mud Cake "

Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou polevou je vskutku hříšná lahoda. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby rozpouštění čokolády

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby rozpouštění čokolády)

9. 5. 2010 14:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie27 530 kJ / 6 580 kcal
Bílkoviny76,79 g
Tuky359,38 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 1,40 g
Sůl1,52 g
Sacharidy622,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chocolate Mud Cake znamená "zablácený dort", je to proto, že konzistence není jako u piškotu, ale je tužší - vyloženě čokoládová.

Je to výborný dort pro absolutní čokoholiky:-)

Je vhodné dodržet ingredience, jako je správná čokoláda a hnědý přírodní cukr (koupíte běžně ve Zdravé výživě), tím vynikne ta pravá chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

12. 7. 2011 17:44

Lussia: Promiň, že až teď odpovídám, nemám teď nějak času sem chodit.
1. Pravý Sachr jsem jednou v Rakousku měla a ten je spíš piškotový, ale tento je tvrdčí!, spíš křupe:-8, když se zakousneš. Ono záleží na každém, co je pro něho sušší korpus...
2. Meruňky jsem měla zavařené i se slupkou, ale ten tvaroh není nutné tam dávat, nemusíš ani proříznout korpus.
To vše jsem poprvé dělala podle receptu, ale jindy už jsem neprořízla, ale propíchla upečený korpus špejlí a do děr nalila horkou tekoucí (meruňkovou) marmeládu:-p, to zkus, dá korpusu větší šmrnc. No a nahoru stačí jen ta čoko-poleva (se šlehačkou moc neztuhne, ale tak to má být).
Asi tím, že je tam hodně čokolády, tak korpus je tvrdčí a ta marmeláda to dochutí a vlastně i natáhne vlhkost zevnitř.
Snad Ti to trochu pomůže a pokud do toho půjdeš, dej vědět;-)

Lussia

12. 7. 2011 15:45

Jo a ještě dotaz. To rozmixované ovoce např. meruňky mají být bez slupky? A když se zadívám na foto, tak ten tvaroh je daný na korpusu a poleva až na něm, je to tak?? Děkuji:-K

Lussia

11. 7. 2011 08:35

Dobrý den,

chci se zeptat. Mám šíleně ráda čokoládu:-* ale na druhou stranu nemám ráda sacher dort - přijde mi takový suchý... chutná tedy tento dort jinak?? Děkuji:-K

jahoda jahoda

27. 3. 2011 13:55

Corall+Emmy 30.9.2006:
Čokoládový je fakt hodně, ale hořký ne! Velkou roli tam hraje dodržet suroviny - např. neošidit čokoládu a hlavně ten třtinový cukr, já si recept trochu upravila a dala i ten hodně hnědý - viz recept (má lepší chuť než třtinový). Dělá to takovou karamelovou příchuť. Nevím, jak Ti to popsat.;-)
Můj 1. pokus o brownies (viz příloha) - v surovinách nevidím až tak rozdíl, ale když srovnám brownies=víc křehčí, méně čokoládový (je tam méně tmavé čokolády), tento dort=víc je cítit čokoláda a tužší.
Samozřejmě je tady víc receptů na brownies, ale dělala jen jednou mix s bílou čokoládou, takže v tomto praxi nemám.;-):-K
http://www.toprecepty.cz/recept/10657-mramorove-br...

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

27. 3. 2011 10:17

Jahodo prave ze znam cokoladove dorty a hodne Brownies a chci se zeptat jakou ma vlastne chut?? Jetsli je horky cokoladou nebo jakou,uvazuju nad tim ze bych ho udelala dceri. Ta miluje cokoladovy dort k zblazneni

asi bych to jen zamazla marmeladou a dala marcipan

jahoda jahoda

27. 3. 2011 10:08

Corall+Emmy 30.9.2006:
Tento dort je hoodně čokoládový (jen abys věděla, možná ho znáš), není to jako normální korpus nadýchaný, je tužší díky té čokoládě. Je to fakt pro čokoholiky, máš pocit, že jíš čokoládu:-p
Co se týče marcipánu - určitě by to šlo, ale poraď se, prosím tady na Topkách s někým jiným. Já totiž marcipán nemám vůbec ráda a proto se s ním nekamarádím:-8. (To je ale můj problém:-()
Nevidím ale důvod, proč by to nešlo.
Krém se zde vlastně ani nedává, jen marmeláda - to co mám nahoře je tvaroh s meruňkami a na tom by asi marcipán jezdil.
Stačí opravdu potřít jen marmeládou, nebo udělat dírky a zalít horkou marmeládou...a nechat marmeládu zatuhnout.
Pokud se pro tento dort rozhodneš, tak přeji, ať chutná.;-)

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

27. 3. 2011 09:50

Jahodo chci se zeptat ,da se potahnout tenhle dort marcipanem??
Pouzila bych jen tvuj korpus a krem.

Nahore bych to necim zamazla a dala marcipan

jahoda jahoda

25. 10. 2010 14:40

Kate, jsem moc ráda, že se Ti povedl a že jsi byla spokojená. Jak ses neozývala, měla jsem zlýho tucha:-//:-D, že se nezadařilo.
Díky, díky:-K a jsem ráda, že jsem Tě donutila k registraci. Uvidíš, jak je to prima si receptíky ukládat a mít je pěkně pohromadě. A můžeš sem třeba něco nového také přihodit;-):-)

Kate

25. 10. 2010 13:14

Vyborný!pro milovníky cokolady jako delany!Ted se jdu zaregistrovat abych vam mohla dat bodík:)

Helena

8. 10. 2010 08:47

Sacher dort podle mě chutná jinak, je v něm víc mouky, není tolik čokoládový. Tento dortík je je v naší rodině hitovka již několik let!

jahoda jahoda

29. 9. 2010 12:44

Kate, já mám formu 26cm, ale celkem na tom až tak moc nezáleží, pokud bys měla menší, bude dort vyšší a naopak...;-)

Kate

29. 9. 2010 11:52

Ještě bych se chtěla zeptat je vhodná forma na dort 26 cm, neco podobne to co doporucujete? Dik

Kate

27. 9. 2010 14:32

Děkuju moc!!!!!!dam urcite vedet:)) vycerpavaji odpoved a skvele rady, diky diky diky

jahoda jahoda

27. 9. 2010 14:26

Kate, vůbec se toho neboj a jak píšeš, do prořízlého dej třeba jen marmeládu (já dala polevu podle receptu, ale vůbec tam nevynikla - a také není ani vidět, nebo nemusíš proříznout, ale shora propíchneš hluboko špejlí a do děr vliješ nahřátou tekutou marmeládu! Nahoru klidně ovoce, jaké chceš buď s tvarohem, nebo s jogurtem=ten ale raději nějaký tuhý, protože není pevný,jako tvaroh, tak nevím, jestli by Tě to nezlobilo, až tam budeš lít tu polevu.
A nelekej se, pokud není korpus po upečení, jako piškot.Je tužší a to právě má tak být, je tam hodně výborné čokolády a ten hnědý cukr z toho dělá pravý čoko-dort pro čokoholiky:-)
Poleva se šlehačkou je řídší, neztuhne, jako jen čoko-poleva. Někdo to polije jen čoko-polevou.
Už jsem jej dělala několikrát, také jsem ho jen prořízla, dala marmeládu a nahoře potřela marmeládou a polila čokolád.polevou. ;-) Dej vědět a držím palce

Kate

27. 9. 2010 13:29

Dort vypadá naprosto úžasně, chtěla bych ho pristi vikend upéct k narozeninám pro kamaráda. Jsem v pečení laik ale rozepsala jste to velmi srozumitelne tak verim ze to zvladnu. Myslíte ze by se hodila kombinace jahodové marmelady vetřené do prorizleho korpusu a na vrch korpusu rozmixovane maliny s tvarohem ci bílým jogurtem? (+poleva) Dekuji predem za odpoved

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mud cake sachr dort s kefírem mud cake recept mudcake muccake čoko poleva se slehačkou muc cake chocolate brownies recept cokoladovy dort s kefirem mud dort mudcake recept záblácený dort čokoládový mud cake čokoládový cake cokoladovy dort mud cake recepty na muc kate dort pro čokoholiky kakaové mramorové brownies s tvarohem recept mud cake čokoládový dort třtinový cukr 70 % šlehačka

Suroviny: čokoláda tmavá, máslo, káva instantní, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, soda jedlá, cukr přírodní, cukr přírodní, kakao, vejce, podmáslí, marmeláda, čokoláda tmavá, smetana ke šlehání, cukr, čokoláda

TopRecepty.cz

Dort "Chocolate Mud Cake "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16g0