Rybí filet na citronu (Parní hrnec)

Jana Remkova Kuchařka:

Dietní recepty , Redukční 20 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

Plátek filetu pangasius (treska)
několik koleček citronu
bazalka
sůl
pepř
50 g rýže
1/4 kostky masoxu
75 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby na rýži dáme rýži a zalijeme vývarem ze 1/4 kostky masoxu a 75ml vody.

  2. Na druhé patro dáme plátek osoleného, opepřeného filetu, posypeme bazalkou a paříme 12 minut.

  3. Poté sejmeme hrnec s rybou, ale rýži ještě necháme pařit dohromady 17 minut.

    Pokud chceme, ale není to nutnost, můžeme si k rybě přidat i baby karotku, jako já. Moc mi chutnala.

Poznámka

Zdroj-http://www.webnode.cz/w/varenivpare.webnode.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí filet na citronu (Parní hrnec)

  • ŠÁRKA ŠÁRKA(neregistrovaný)

    děkuji za inspiraci, nedávno jsem také dostala parní hrnec, žádný návod atd. Dnes zkouším Váš recept :):-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    ŠÁRKA: Taky jsem hledala recepty na parní hrnec, když jsem ho dostala;-)

    Odpovědět

  • ŠÁRKA ŠÁRKA(neregistrovaný)

    děkuji za inspiraci, nedávno jsem také dostala parní hrnec, žádný návod atd. Dnes zkouším Váš recept :):-K

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Míla:Taky hledám recepty na parní hrnec a tady jsem vyhledala tytohttp://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=pa...Postupně je budu zkoušet.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Míla: Tak tady něco na ten parní hrnec, snad se bude hodit:-)http://varecha.pravda.sk/recepty/sposob-pripravy/p...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Míla: Já fakt nevím zrovna vajíčka, věř mi, že se špatně hledají recepty na parní hrnec. Ale mi nic necinká, když se voda vyvaří, musíš ji sledovat, je to přece vidět, ne? Já nevím, jak v Tefalu, ale v tom mém ano. Zkusím ti zjistit ta vajíčka, ale to je zrovna myslím zbytečné, dělat ve skořápce v parním hrnci.

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Dostala jsem parní hrnec, tefal, ale vůbec tomu nerozumím, žádný návod jen obrázky. Zkusila jsem uvařit vajíčka, dala jsem vodu, ale vajíčka byly uvařené nahniličko i když vody jsem dala dost jak je tam ryska. Ono to asi zazvoní až se vypaří všchna voda? Ted nevím jak mám najednou uvařit najednou brambory zeleninu rýži,maso to to mám pořád sundavat, abych viděla jak už to je vařené, vůbec tomu nerozumím když se vaří všechno jinak dlouho.Všechno najednou se neuvaří?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Sluníčko, já jsem dala filet rozmrazený, ale myslím, že by se nic nestalo, kdybys dala i zmrzlý. Možná pár minut navíc.;-)

    Odpovědět

  • Sluníčko Sluníčko(neregistrovaný)

    díky za tip.....jen se chci zeptat, zda se musí před vložením filet rozmrazit či můžu pařit klasické filé z mrazáku?Díky za rady a přeji dobrou chuť všem:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    ALENA FROUZOVA jasně a díky!!;-)

    Odpovědět

  • ALENA FROUZOVA ALENA FROUZOVA

    Ahojky Jani,opravdu to vypadá skvěle.Já akorát vyměním rýži za brambor,moc ji nemusím.Hrnec mám asi měsíc tak zkouším ,ale kynuté knedlíky super to určitě znáte.:-p:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Věrka (nereg.) - parní hrnec jsem dostala nečekaně před měsícem k svátku a jsem s ním max.spokojená. Postupně zkouším různé úpravy a hledám na netu recepty, jídlo je chutné, maso šťavnaté, brambory lepší než jen vařené ve vodě....:-)dokonce i ti moji rozmazlení labužníci/manžel a potomci/ neremcají, když ví, že večeře bude "parní" ;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Jani, moc děkuju a budu uvažovat o koupi. Už i dcera po něm pokukuje a tak možná, že by se docela hodil. Byly by jsme na něj 2 rodinky a to si myslím, že by se mohl určitě vyplatit. Děkuji.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Věrka. (neregistrovaný/á) , samozřejmě to není, jako smažené, opékané a jinak upravené. Každopádně, hlavně prsíčko, co jsem dělala také v parním hrnci, nebo vepřovoá kotleta je velice šťavnatá. Já se taky ještě učím s tím hrncem pracovat a třebaže vím, že pro mnohé takové recepty nejsou atraktivní, snažím se je tady vkládat, aby je uživatelé, mají-li zájem zkusili a přidali svůj názor. V parním hrnci si určitě neusmažíš řízek, nebo neugriluješ žebírka, ale má i jiné výhody. Já budu postupně ty výhody zkoušet. Jak už jsem psala, můžeš si v klidu dělat nějaké maso ve spodní části hrnce a ve druhých dvou patrech si můžeš dělat třeba bramborové šišky, kynutý knedlík, ovocné kynuté knedlíky a podobně. Já jsem hrnec nekupovala, dostala jsem jej, jako dárek od našich adminů a jsem za něj moc vděčná. Pokud jsem se dobře dívala, tak pořizovací cena není nějak veliká.;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo