Jelení guláš
Pokud se vám poštěstilo a dostali jste kousek jelení plece, uvařte z ní guláš a rovnou dvojité množství. Druhý den je totiž ještě lepší, než ihned po uvaření. Ale vzhledem k tomu, jak krásně voní, je téměř nemožné odolat.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 118 kJ / 1 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,77 g |
Tuky | 167,05 g |
Vláknina | 13,02 g |
Cholesterol | 146 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 36,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2020 11:08
10. 12. 2018 12:28
10. 12. 2018 08:27
Předpokládala bych, že když jsem recept dala do kategorie Maso a nazývá se Jelení guláš, že všem bude jasné, že právě tam je ten jelen, ze kterého je to plecko.
Odkaz na dělení jeleního masa.
slideplayer.cz/slide/2350357/8/images/14/D%C4%9Blen%C3%AD+zv%C4%9B%C5%99iny+na+%C4%8D%C3%A1sti.jpg
Kdyby to bylo jinde než v kategorii Maso, třeba Vosí hnízdo v cukroví, tak bych se Tvému případnému dotazu "A kde jsou ty vosy?" tak nedivila, ale zde je to opravdu maso a je z jelena.
9. 12. 2018 20:22
21. 9. 2013 22:01
20. 8. 2013 14:31
20. 8. 2013 14:27
11. 12. 2010 14:39
11. 12. 2010 14:37
11. 12. 2010 14:26
11. 12. 2010 14:15
11. 12. 2010 14:02
Prostě skvělé vepřové párky, skoro jako jelení guláš.
27. 8. 2010 09:55
27. 3. 2010 20:36
31. 1. 2010 01:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 34 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat zvěřinu. 6 tipů, na co si dát u zvěřiny pozor a jak ji nejlépe využít
Zvýraznit a vylepšit chuť guláše můžeme několika způsoby. Jedním z nich je dobrá paprika rozpuštěná v horkém tuku
Jaké maso je nejlepší na guláš a jak ho chutně připravit. Poradíme i začátečníkům
Další recepty
Tématické fráze: jelenní guláš jelení maso recepty jelení maso recepty z jelena jelení guláš podle pohlreicha guláš z jeleního masa jeleni recepty guláš ze siky jelen recepty jelen sika recepty recepty z jeleního masa guláš z jelení kýty recepty na jelen jelenní guláš recept recepty jelen recepty jelení maso jeleni jelen recept jelenní maso jeleníguláš
Suroviny: plec jelení, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, sůl, koření gulášové, česnek, kmín celý, majoránka, kůra citronová, mouka hladká, vývar masový, voda, slanina
Jelení guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK
17 názorů